61

"Марица" се отърва от снежния ад, пътува с рейс към Анталия ВИДЕО

Очакват жълто-сините край Средиземно море в сряда сутрин

Отборът на "Марица" потегли с автобус към Анталия, след като бе в плен на снега в продължение на 24 часа малко преди Истанбул. Магистралата към мегаполиса бе изчистена, но двете летища са затворени, което принуди „жълто-сините“ да продължат към средиземноморския курорт с рейс, осигурен от президента им Христо Христов.  "Ако всичко е нормално, отборът трябва да е в Анталия сутринта", заяви Христов пред marica.bg.

По време на блокадата на магистралата водата и храната в автобуса бяха свършили и се наложи някои смелчаци от тима да ходят 3 километра пеша във виелицата, за да набавят провизии за съотборниците си от бензиностанция. В късния следобед властите успяха да отворят пътя и да сложат край на мъките на стотиците блокирани превозни средства.

"Важното е, че всичко приключи добре. Момчетата даже успяха да се нахранят. Спряха на едно място, където ни беше осигурена храна от бащата на нашия футболист Сами Мехмедов, който живее там", сподели Христов пред репортера ни. Той похвали и шофьора на автобуса, с който е пътувал отборът: "Много професионално отношение на колегата и затова искам да използвам да го поздравя специално. През цялото време е успокоявал момчетата, че това са нормални неща при влошена зимна обстановка, непрекъснато се е опитвал да повдигне духа им".

"Жълто-сините" ще останат в Анталия до 5 февруари, а по време на лагера си там те ще изиграят 4 контролни срещи.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?