Следвайте ни

Марица обяви контрола с Локо, започва на 11 януари

viber icon

Марица ще стартира зимна подготовка на 11-ти януари. Стартът обаче може да се отложи, ако обстановката не позволява това, уточниха от стадиона под комина на Захарната. За всички фенове на изящния футбол оттатък реката, предстоящата година ще бъде особено емоционална, тъй като ще се навършат 100 години от основаването на футболния клуб.

Тимът ще се готви при домашни условия по време на подготвителния период, като вече има уредени четири контролни срещи (вижте по-долу). Освен тях възпитаниците на треньора Николай Димитров ще изиграят още една, максимум две контроли, които още се уточняват. Марица има да изиграе два отложени мача от есенния полусезон в Трета лига, което налага по-малък брой контроли и по-специфична подготовка.

Към този момент няма освободени състезатели. Възможно е привличането на 2-3 нови футболисти в тима през зимата.

Младият и талантлив защитник Йордан Пейчинов няма да започне подготовка с тима. Той е със скъсани връзки и ще отсъства дълъг период от време от състава на "жълто-сините".
Ето и уредените към момента контролни срещи на представителния отбор на Марица:

• 14 януари - с Локомотив (Пловдив)
• 23 януари - с Локомотив U19 (Пловдив)
• 28 януари - с Лудогорец U19 (в Хисаря)
• 6 февруари - със Спартак (Пловдив)

Часовете, както и терените на провеждане на срещите ще се уточняват преди двубоите в зависимост от метеорологичната обстановка. Възможно е да настъпят промени в програмата за подготовката, за които ще ви уведомяваме своевременно.

За поредна година феновете на Марица ще имат възможността да изберат "Най-добър футболист на 2020" година, както и "Най-перспективен млад футболист - 2020". Анкетата по традиция ще се проведе в два етапа. Първият - номинационен, а във вторият привържениците ще могат да избират между тримата събрали най-много номинационни гласове. Номининациите ще стартират през следващата седмица. Във втората категория победителят ще бъде излъчен по нов регламент.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?