Марица обърна Нафтата в Бургас от два гола пасив

Марица запази лидер ската си позиция  във Втора лига след феноменален обрат срещу Нефтохимик в Бургас.

Бургазлии водеха с 3:1 след час игра, но груби грешки на домакините и гол от дузпа на Мариян Тонев в 94-ата минута осигуриха победата на пловдивчани с 4:3.

Срещата от третия кръг на втория ешелон започна отлично за Нефтохимик. Шейховете взеха аванс от два гола след точни изстрели на Калоян Стефанов (4) и Сибил (Карагьозов (29). Станислав Маламов върна едно попадение в 38-ата минута.

След час игра резервата Димитър Законов вкара за трети път във вратата на Марица, но гостите не се предадоха. Те изравниха резултата чрез Величко Величков (68) и Мариян Тонев (81), а головете паднаха след груби грешки на играчите на Нефтохимик. В 94-ата минута Янъков събори в наказателното поле автора на третото попадение Тонев и потърпевшият оформи крайното 4:3 за Марица.

Иначе шейховете трябваше да бъдат водени от своя наставник Симеон Мечев, но специалистът не се появи на пейката.

Това не смути играчите на Нефтохимик, които откриха резултата още в 4-ата минута. Тогава Калоян Стефанов овладя пред наказателното поле на пловдивчани и стреля към вратата, топката рикошира в крак на противников футболист и влетя в мрежата на Николов за 1:0.

В 10-ата минута Марица можеше да изравни след центриране на Марчев от корнер, но малко не достигна на Величков да отправи удар с глава от два-три метра, което щеше да означава сигурно попадение.

В 16-ата минута треньорът на домакините все пак се появи на стадиона, но се качи на трибуните, за да изгледа сблъсъка.

Към средата на полувремето Нефтохимик получи право да изпълни фаул фронтално срещу вратата. Андреев шутира мощно, но над напречната греда.

Вдъхновената игра на шейховете доведе до нов гол във вратата на Марица. Сибил Карагьозов се възползва от груба грешка на Аврамов, който в 29-ата минута се засуети и не изчисти дълго подаване. Халфът отне топката и я изпрати в мрежата на пловдивчани за 2:0.

В 36-ата минута Домовчийски направи двойно подаване със свой съотборник и шутира, но Рахнев улови.

Само 120 секунди по-късно Марчев овладя отдясно и центрира към Маламов, който се разписа с глава за 2:1.

В заключителните секунди на полувремето двата тима си размениха по една опасна ситуация. Първо Лазаров от домакините се откъсна на скорост в наказателното поле на Марица и опита пас към свой съотборник, който се намираше на празна врата, но подаването не се получи.

Пловдивчани отговориха с атрактивен изстрел от трудна позиция на Марчев, който профуча покрай лявата греда.

Двата отбора продължиха с нападателната игра и след почивката. Марица се хвърли да изравнява резултата, но в 60-ата минута получи нов гол. Стражът на жълтите Илия Николов излезе неразчетено при дълъг пас към Димитър Законов, резервата на шейховете го преодоля и вкара от двайсетина метра в празната врата за 3:1.

Гостите не се отчаяха от негативния резултат и в 68-ата минута намалиха на 3:2. Автор на попадението стана Величко Величков. Централният бранител се възползва от неубедителна намеса на Рахнев след центриране от корнер и реализира с глава.

В 81-ата минута бургазлии допуснаха нова груба грешка и Мариян Тонев изравни след неразбирателство между Калоян Стефанов и Рахнев. Това бе пето попадение за 22-годишния халф на Марица от началото на сезона.

И когато срещата отиваше към равенство, Янъков събори в наказателното поле Тонев и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Потърпевшият я реализира в 94-ата минута за крайното 4:3 за Марица.

Решението на рефера вбеси шейховете, според които 11-метровият наказателен удар е подигравка с Бургас, а президентът на тима Анелия Златкова поиска срещата да бъде преиграна.

НЕФТОХИМИК - МАРИЦА 3:4

1:0 Калоян Стефанов 42, 2:0 Сибил Карагьозов 292, 2:1 Станислав Маламов 38, 3:1 Димитър Законов 603, 3:2 Величко Величков 68, 3:3 Мариян Тонев 81, 3:4 Мариян Тонев 94-дузпа

НЕФТОХИМИК: 22. Рахнев, 5. Маджаров, 31. Андреев, 99. Кентин, 15. Карагьозов, 9. Стефанов, 71. Лазаров, 8. Георгиев, 17. Божилов, 21. Данчев, 20. Иванов

МАРИЦА: 86. Николов, 4. Величков, 24. Грънчов, 5. Аврамов, 7. Вешев, 19. Газиев, 6. Мехмедов, 10. Марчев, 21. Маламов, 17. Домовчийски, 87. Тонев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?