61

Марица на осминафинал след бой над Хебър с 4:2, чака Арда в Кършияка

Марица (Пловдив) се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, след като удари елитния Хебър с 4:2 в здрав мач на стадиона под комина на Захарната. Радослав Апостолов, Валери Домовчийски и на два пъти Веселин Марчев се разписаха за крайния успех на домакините. Точни за пазарджиклии бяха Ивайло Михайлов и Георги Търтов. 

Така на осминафиналите възпитаниците на треньора Николай Димитров ще срещнат друг елитен тим - Арда (Кърджали), който отстрани втородивизионния Дунав (Русе) с 2:1 като гост. Двубоят е насрочен за събота (26 ноември) от 13:30 часа отново е в Кършияка.

Мачът на стадион "Марица" започна отлично за гостите от Пазарджик, които откриха резултата още в 4-ата минута. Ивайло Михайлов беше точен с глава от близка дистанция след перфектно центриране отляво на бившия словашки национал Робърт Мазан. 

Марица обаче изравни 10 минути по-късно. След подаване от левия фланг защитата на Хебър не се справи с изчистването и топката падна на крака на Радослав Апостолов, който завърши със силен изстрел по земя от границата на наказателното поле за 1:1. 

В последната минута на първата част Марица стигна до пълен обрат. След центриране отляво от фаул капитанът Валери Домовчийски бе оставен непокрит на близка греда и засече с глава за 2:1. 

Втората част започна с натиск на Хебър, но гол падна в неговата врата. 

В 58-ата минута Марица поведе с 3:1. Симеон Вешев центрира от корнер и влезлият като резерва Веселин Мачев засече с глава на задна греда, след като бе оставен непокрит от защитата на хебърци. 

В 76-ата минута играчите на Владимир Манчев намалиха с попадение на Георги Търтов. Той получи центриране от фалнга и се разписа с глава за 2:3.  В следващите минути Хебър заигра ва банк в търсене на изравнителен гол, но пак бе наказан. 

Три минути преди края младокът Димитър Йовчев сбърка елементарно топката на фалнга, а при последвалата контра Веселин Марчев уби интригата след прецизен удар с левия крак от границата на наказателното поле за 4:2.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

21.11.2022 | 11:17

Браво на "Марица"!!! Който подценява този отбор, често се дави :)

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?