Марица и три тима от А група застанаха зад Бербатов

Марица и три от отборите в efbet Лига са се подписали под искането на Димитър Бербатов за свикване на извънреден конгрес на БФС. Това са Берое, Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград). Първите два клуба са спонсорирани под една или друга форма от държавата, но след турболенциите в политическия живот на България са принудени да намалят своите бюджети, разкрива Спортал.

Проектът на Бербатов е получило подкрепа на кършиякалии и още два тима Втора лига. Това са Литекс и Септември (Симитли).

Припомняме, че собственикът на Марица Христо Христов първи обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. При представянето на кандидатурата си той шокира с признание, че през сезон 2017/2018, когато тимът му отново се състезаваше във Втора лига, е дал подкуп на член на Изпълкома.

"Като президент на ФК Марица, когато участвахме в Б група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Името на човека ще съобщя на конгреса. Не се страхувам, дадох му пари в брой няколко дена преди мача, с цел да се манипулира. Готов съм да понеса отговорност, но тази практика трябва да престане”, призна в края на юни 2020 година Христов за извършеното от него престъпление.

Друг от отборите в подписката - Септември (Симитли), на няколко пъти заяви чрез кмета на града Апостол Апостолов - Поли, че ще издигне Христо Порточанов за президент на футболния съюз. Апостол е баща на бившия ни елитен рефер Стефан Апостолов и се грижи за издръжката на втородивизионния тим.

Любопитно е присъствието на Литекс в тази подписка, но не и това на ЦСКА - София. Двата клуба са издържани от едни и същи благодетели, но оперативното ръководство на червените е решило да не подкрепи искането на Бербатов.

Останалите 183 клуба са от аматьорските дивизии, предимно от “А” и “Б" областните групи.

Извънредният конгрес, по нареждане на съдия от СГС, трябва да се проведе на 12 октомври 2021 година.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?