61

Македонските медии с грозни атаки срещу България

Медиите в Северна Македония подновиха грозните атаки срещу България дори и след като страната ни даде зелена светлина за започване на преговорите на западната ни съседка за приемането й в Европейския съюз. Този път тя е продиктувана от предстоящия довечера мач между националните футболни отбори на двете държави от Група 4 на Лига „С“ от Лигата на нациите.

Журналистът Зоран Горшоски от Sportmedia.mk реши да настрои негативно обществеността в Скопие преди важния двубой на стадион „Тодор Проески“. Още повече, че той прехвърля вината за публикацията си на България и звездата на националния ни отбор Кирил Десподов, пише Блиц

„Преди два дни започнаха провокациите от страна на „комшиите“. Думата е в кавички, защото никой в целия свят не иска съсед като нашия. Никой! И ние знаем защо. Заради всичко, което българите и държавата им причиняват на нас МАКЕДОНЦИТЕ“, пише Горшоски.

„Провокациите започнаха от капитана Десподов, който посочи, че това е политически мач за нас македонците. Нека този Десподов пита властта си какъв ще е този мач или забрави как преди два месеца в неговата София бяха посрещнати футболистите на Македония Гьорче Петров. Да, този мач е нещо повече от обикновен футболен двубой и не сме виновни ние. А онези, които отричат македонската идентичност, държава, народ и всичко останало“, продължава публикацията.

„Съдбата пожела в този момент, когато отношенията между двете страни са най-ниското ниво, България да посети Скопие. За разлика от тях в Македония живеят културни, европейски и цивилизовани хора. Македония ще победи във футболна, европейска атмосфера и ще докажем на „комшията“, че сме ГОЛЕМИ за разлика от тях“, пише още северномакедонският журналист.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Иво

Иво

27.09.2022 | 09:48

Е, видяхме, гоуеми сте...лайна.

Отговори
4 0
Филибето

Филибето

26.09.2022 | 19:15

Шо е маке се е ла-йно

Отговори
11 0
соросоядска мъгла

соросоядска мъгла

26.09.2022 | 15:14

А българските медии са с грозни атаки срещу Росия и едно е общо между македонските и български медии, че са соросоядски!

Отговори
7 10

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?