Следвайте ни

Любо Пенев с убийствени обвинения към БФС

Централата работи само за един клуб, ще променя това, закани се легендарният нападател

viber icon

Любослав Пенев нанесе мощен словесен удар по управлението на българския футбол в лицето на Борислав Михайлов. Кандидатът за нов президент на централата обяви, че първенството се поддържа по начин, по който да бъде печелено само от един отбор, който всъщност няма фенове и никой не се интересува от постигнатото от него.

"Идеята е да има справедливост. Хората вече не вярват на играта, не вярват, че има коректно съревнование. Няма как да излъжеш обществото да плаща, за нещо, което не е честно. Продуктът няма качество. С просто око се вижда, че всичко е схема. Арогантното поведение на ръководството на БФС към феновете води до агресия от тяхна страна. Страстите все повече се нажежават. Може ли да има глоба за издигнат лозунг “Вън Перуката”? Тук човек с достойнство щеше да си тръгне, а не да глобява. Само че те действат репресивно, без да си дават сметка, че това е най-голямата им грешка. “Мач при затворени врати” - ужасно, недопустимо. Но как да си покажат безсилието. Бездарници. Да си изгониш публиката. Ами защо въобще имаме футбол тогава? За да участва 1 отбор в евротурнирите и да печели на гърба на всички. Той и без това няма фенове, а и не го интересуват. При нас ще се работи превантивно. Знаете ли какво удоволствие е да се играе пред пълни стадиони? Така беше и тук, но преди много години. Основна задача е да успокоим феновете. Да им вдъхнем доверие, че има съревнование. Лека-полека да започнем да ги връщаме по стадионите”, отсече Пенев пред агенция ПИК.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?