Лудогорец заши тройка на Ференцварош в Унгария

Лудогорец записа втори пореден разгромен успех в Група "Н" на Лига Европа. След като в първия си мач делиорманци разбиха с 5:1 като домакин ЦСКА (Москва), днес играчите на Станислав Генчев пометоха с 3:0 Ференцварош при визитата си в Будапеща. Още по-впечатляващ е фактът, че тимът от Разград игра цяло полувреме с човек по-малко, след като Драгош Григоре получи два жълти картона малко преди почивката. С два гола изненадващо се отличи бранителя Рафаел Форстър, а в самото начало на мача Джоди Лукоки откри резултата.
По този начин Лудогорец взе подобаващ реванш за двете си загуби от Фради преди около три месеца. Тогава двата тима се срещнаха един срещу друг в квалификациите на Шампионската лига, като унгарците победиха на два пъти.

Началото беше перфектно за българския шампион и още в 38-ата секунда топката беше в мрежата на Дибуж. При прекрасна атака отляво Антон Недялков центрира с външен фалц и Джоди Лукоки засече във вратата за 1:0.

Ференцварош опита да отговори с активни действия в следващите минути, но не успяваше да създаде нещо опасно пред Пламен Илиев. Лудогорец пък заигра уверено и създаде още няколко положения.

В 15-ата минута Кешеру беше изведен с дълга топка, но Дибуж спаси удара му. После вратарят отрази и изстрел на Вандерсон.

В 39-ата минута резултатът стана 2:0 с фамозен гол на Рафаел Форстър. Бранителят изстреля неспасяема тупалка отдалеч от пряк свободен удар и даде комфортна преднина на Лудогорец.

Лошата новина за българския тим дойде в 43-ата минута, когато Драгош Григоре беше изгонен за втори жълт картон. Румънецът направи необмислено влизане в гръб на Франк Боли и това наложи в игра да влезе Козмин Моци вместо Марселиньо, а гостите трябваше да доиграят с човек по-малко.

Началото на втората част беше тежко за Лудогорец, тъй като Фради натисна и Пламен Илиев направи две важни спасявания при пробиви и удари на Токмак Нгуен.

В 64-ата минута гостите решиха всичко с втория гол на Форстър в мача. Вандерсон центрира от корнер и неговият сънародник с глава на близката греда порази отново Дибуж - 3:0!

До края Ференцварош опита да отбележи поне почетен гол, но интрига вече нямаше - Лудогорец грабна победата и води в групата с 6 т. от два мача.

В другия мач от група H Еспаньол победи ЦСКА Москва като гост с 2:0. Така испанците събраха 4 т., Ференцварош има 1, а ЦСКА е на последното място с 0.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?