61

Лудогорец загуби от Рома след 2 дузпи и червен картон

Лудогорец даде як отпор на Рома, но загуби с 1:3 гостуването си на Стадио Олимпико след драма с две дузпи и червен картон в последния мач от груповата фаза на Лига Европа. С поражението делиорманци пропуснаха да продължат във втория по значимост турнир на Стария континент, а ще участват напролет в Лига на конференциите. 

Българският първенец поведе през първото полувреме със страхотен гол на Рик Джонатан. Домакините обаче успяха да направят пълен обрат след две реализирани дузпи от Пелегрини и попадение на Дзаниоло. 

Разградчани изиграха много солидно първо полувреме във Вечния град и поведоха логично в резултата в 42-ата минута, когато Рик Джонатан пое топката от половината на Лудогорец и прекоси останалата част от терена, за да порази с мощен удар вратата на Руи Патрисио.

Втората част започна стихийно за „джалоросите“ след промените, които наложи Жозе Моуриньо, но реферът Никола Дабанович в рамките на 10 минути отсъди две дузпи за домакините, които бяха реализирани чрез Лоренцо Пелегрини и те обърнаха развоя на срещата.

В 75-ата пък отново Дабанович се намеси, след като отмени гол, отбелязан от резервата Нонато, след като прегледа ВАР и видя нарушение на Рик Джонатан. Пет минути преди края на срещата пък Николо Дзаниоло прати за трети път топката в разградската врата и класира Рома като вторият отбор в група С напред във втория по сила турнир на УЕФА.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?