61

Лудогорец стигна само до 1:1 срещу ХИК в Хелзинки

Лудогорец не успя да спечели визитата си на ХИК Хелзинки, завършвайки наравно 1:1 във Финландия. Българският шампион имаше своите ситуации за победен гол, но в крайна сметка направи първо равенство в група С на турнира Лига Европа след успех и загуба на старта на надпреварата.

На изкуствения терен във финландската столица Матиас Тисера даде летящ старт на „зелените“ след попадение още в 10-та минута. Офанзивният футболист получи топката от Каули Оливейра и стреля под плонжа на излезлия страж на домакините Конър Хазард. До края на полувремето възпитаниците на Анте Шимунджа извадиха късмет, след като в 27-та минута ХИК бе близо до това да възстанови паритета. Перпарим Хетемай получи топката в наказателното поле, стреля към Серджио Падт, но Абдул Малик Абубакари бе на грешното място в грешния момент и изби кълбото, което влизаше в мрежата на гостите.

Десет минути след началото на второто полувреме обаче нищо не можеше да спре Хетемай, който възстанови статуквото след подаване на Сантери Хостика. В заключителните 20-25 минути на мача и двата отбора имаха своите ситуации да стигнат до победата. Резервата Нонато и Кирил Десподов направиха пропуски, преди ХИК да се активизира и първо Падт да отрази лек изстрел с глава, а след това да разочарова излезлия сам срещу него Боян Радулович, който се появи от резервната скамейка. Изстрел на Антъни Олусаня мина близо до вратата на Падт, а в добавеното време шут на Каули също прелетя близо до Хазард, но в аут.

Така Лудогорец пропусна възможността да си тръгне с ценни три точки от Финландия, като има вече четири точки в актива си след победата над Рома и загубата от Бетис. Отборът е втори в класирането на група С, на две точки от андалусийци, които по-късно гостуват в Рим. За ХИК това бе първа точка в груповата фаза. Лудогорец приема финландците в следващия си мач в Лига Европа идния четвъртък, а преди това е домакин на ЦСКА в голямото дерби на 13-ия кръг в Първа лига в понеделник вечер.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?