61

Локомотив с голям жест към Пловдив, дава назаем 2 млн от стадиона на общината

Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с официално съобщение по повод предстоящото решение на Общински съвет да прехвърли 2 милиона лева, предвидени за стадион "Локомотив", към други по-спешни общински обекти.

От сдружението на черно-белите привърженици обявиха, че днес са провели важна среща в Общината, а кметът Здравко Димитров е обещал, че въпросната сума ще бъде възстановена чрез следващия бюджет на града.

Публикуваме без редакторска намеса официалното съобщение от Фенклуб Локомотив Пловдив:

Днес, 23 ноември 2022 г. в Община Пловдив се проведе среща с представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив. На нея беше отправено предложение за прехвърляне на сума в размер на 2 000 000 лв. от общата сума в размер на 2 820 000 лв. за Спортен комплекс "Локомотив от бюджета за 2022 г. към този за 2023 г. С други думи – неизползваната към момента сума да бъде временно заета на общината за финансиране на капиталовите разходи на града за 2022 г. и да бъде върната обратно през 2023 г.

Тъй като към момента тази сума все още не е усвоена, в името на Пловдив и като проява на социална отговорност и принадлежност, не възразяваме посочената сума да бъде предоставена за подпомагане на разплащанията в края на годината.

Кметът гарантира, че сумата ще бъде предвидена в следващия бюджет на Пловдив и ще бъде възстановена за използване за целите, за които е първоначално отпусната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГраЦки

ГраЦки

24.11.2022 | 16:15

Да ги дадат на Ботяв за седалки :)

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?