Локомотив Пд срещу Левски и традицията в търсене на първа победа

 Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят днес от 21,00 часа на “Лаута” в двубой от седмия кръг на Efbet Лига. Срещата е официален повторен дебют начело на "сините" на треньора Станимир Стоилов. 

За последно Мъри води Левски на 4 май 2008 година, когато “сините” отстъпиха пред Локомотив (София) с 0:1 у дома, а след загубата той и тогавашният спортен директор Наско Сираков бяха уволнени.

В последния си мач преди паузата за националните отбори Левски записа успех над Берое, докато Локомотив, който също е в криза, направи хикс с Ботев (Враца).

Пловдивчани са притиснати до стената и със сигурност ще подходят доста агресивно в срещата пред собствена публика.

Треньорът Александър Тунчев се колебае дали да пусне като титуляр новото попълнение Йосип Томашевич, който се завърна в Локо след престой в Гърция.

От сметките на Стоилов отпадна новото попълнение Хосе Кордоба, който не беше картотекиран навреме за двубоя. В същото време Локомотив също няма какво да губи срещу столичани.

Очаква се той да започне с Николай Михайлов на вратата. 

Защитата пред него ще е Драган Михайлович вдясно, а отляво Иван Горанов. В центъра ще се разположат Христос Шелис и Гьоко Зайков. В средата ще действат Радослав Цонев и Андриан Краев. Георги Миланов ще застане на десния фланг, а по левия ще връхлита Здравко Димитров. Борислав Цонев ще организира играта, а на върха на атаката ще действа Билал Бари. 

Много любопитна е статистиката на Станимир Стоилов като треньор в елита срещу пловдивския Локомотив. В изиграните досега 15 мача водените от него отбори имат 11 победи, 3 равенства и една загуба, когато е начело на Левски през пролетта на 2008 година. Със сигурност ни очаква един вълнуващ и непредвидим сблъсък, като емоциите за феновете на двата отбора са гарантирани. 

Вероятни състави: 

Локомотив Пд: Пиргов, Петрович, Крачун, Гомис, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Сно, Салинас, Димитър Илиев, Минчев. 

Левски: Михайлов, Горанов, Зайков, Шелис, Михайлович, Р. Цонев, Краев, Димитров, Б. Цонев, Миланов, Бари.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?