Следвайте ни

Локомотив без Бруно Акрапович на дербито в Коматево

viber icon

Бруно Акрапович няма да води Локомотив в пловдивското дерби в първия кръг от новия сезона на Efbet лига. Босненският спец бе наказан за за натрупани пет жълти картона със забрана за изпълняване на функции (ЗИФ) за 2 срещи и с глоба в размер на 800 лева след мача с ЦСКА-София. тогава Бруно получи картон за нецензурна реплика на човек от щаба на Локомотив, който се скри в тунела и не пое отговорност за деянията си.

Считаше се, че в мача с Левски и евентуалният двубой за Суперкупата наказанието на Акрапович ще бъде изконсумирано и той ще поведе Локомотив още от първия кръг на новия шампионат.

Днес обаче от Дисциплинарната комисия обявиха, че наказанието му на основание чл. 34, ал.3 от ДП /2019/2020/ се счита за неизтърпяно и Акрапович бе глобен с 2000 лева. Причината е, че треньорът не е спазил изискванията на наказанието в мача с Левски в София.

Ето какво гласи цитираната алинея на въпросния член:  Наказанието забрана за изпълняване на функции не включва забрана за изпълняване на функции в рамките на учебно-тренировъчната дейност. Наказанието забрана за изпълняване на функции, се изтърпява на официалната трибуна на стадиона, като наказаното лице няма право да пристига с отбора на стадиона, да контактува с отбора един час и тридесет минути преди началния сигнал, до един час след приключването на срещата, включително и през почивката. При прилагането на ограниченията по предходното изречение на резервната и допълнителните скамейки не се разрешава ползването на електронни устройства. За допуснатите нарушения на нарушителя се налага глоба в размер на две 2000 (хиляди) лева.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?