Локо с новите екипи протяга ръце към среброто

Представителният тим на Локомотив (Пловдив) е само на победа от велика страница в клубната история. При победа тази вечер над ЦСКА 1948 Димитър Илиев и съотборниците му ще прибавят във витрината втори комплект сребърни медали след този от 1973 година, донесен от славния отбор на Христо Бонев.

Мачът трябваше да се играе на 4 май, но не се състоя заради голям брой заразени с COVID-19 в състава на новака в елита. Днешният двубой е много по-важен за "смърфовете", които се нуждаят от победа, за да си осигурят второто място в крайното класиране и участие в Лигата на конференциите. 

Пловдивчани ще излязат с новите екипи NIKE, с които ще играят през следващия сезон. Те ще бъдат представени официално в събота от 16:00 ч. пред магазин SPORT DEPOT в Ритейл Парк Пловдив.

направиха решителна крачка към голямата си цел с победата срещу ЦСКА-София през уикенда. Два гола на Димитър Илиев донесоха успеха с 2:0 на "черно-белите", които водят с три точки пред тима на Любослав Пенев, но имат и предимство в преките двубои през редовния сезон. Това означава, че в оставащите два кръга Локомотив се нуждае от три точки, за да е недостижим на второто място. 

ЦСКА 1948 е на пето място в класирането, но е изиграл най-малко мачове от всички в топ 6. Нулевото равенство с Арда (Кърджали) беше последвано от зрелищно 3:3 срещу Берое. "Червените" не могат да изместят Арда от четвъртата позиция, но е и малко вероятно Берое да ги изпревари, защото заралии имат с точка по-малко, а им остава само гостуването на ЦСКА-София. 

ЦСКА 1948 няма загуба от Локо (Пд) през този сезон. Мачът помежду им на "Лаута" завърши 1:1. Лукас Масоеро откри за "смърфовете", а малко по-късно Момчил Цветанов си вкара автогол. В ответния двубой Ивайло Чочев реализира попадението за успеха на ЦСКА 1948 с 1:0 и прати отбора в първата шестица за сметка на Черно море. 

Локо (Пд) ще излезе с новите си екипи. Единственият контузен е Лукас Салинас. Тунчев ще заложи на обичайните титуляри, като атаката ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а тримата в защита ще са Кристиан Гомис, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. Наставникът на "черно-белите" беше категоричен, че няма да позволи да се стигне до подценяване. 

Големият отсъстващ за ЦСКА 1948 ще е Ивайло Чочев, който получи червен картон срещу Берое. Тодор Киселичков ще пусне в предни позиции Ангел Бастунов, подпомаган от Денислав Александров, Георги Русев и Марио Топузов. 

efbet Лига - 27 кръг: 

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА 1948 

Вероятни състави: 

ЛОКО ПД (3-4-1-2): Пиргов; Гомис, Масоеро, Алмейда; Карагарен, Умарбаев, Витанов, М. Цветанов; Илич; Д. Илиев, Г. Минчев 
Старши треньор: А. Тунчев 
ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Наумов; С. Петров, Д. Пиргов, Марин, Лясков; Хайдаров, Климентов; Топузов, Г. Русев, Д. Александров; Бастунов 
Старши треньор: Т. Киселичков 

СЪДИЯ: В. Железов 
СТАДИОН: "Локомотив" 
НАЧАЛО: 17:00 часа 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?