61

Локо освободи Боруков, прибра го черно-бяла легенда

Нападателят Преслав Боруков само три дни остана без отбор, след като се раздели по взаимно съгласие с Локомотив Пловдив. Таранът бе привлечен от старши треньора на Арда АЛександър Тунчев, който е със статут на легенда на черно-белите. 

Така Боруков става третият футболист, който подписва договор с кърджалии, след Абубакар Тунгара и Радослав Цонев. Преслав Боруков е роден на 23 април 2000г. в София, а своята кариера започва в Левски. Висок е 189см. и играе на поста централен нападател. За последно той бе част от Локомотив Пловдив, а преди това е играл за Шефилд Уензди, Етър, Залаегерсег. Боруков е бил част от юношеските и младежки национални отбори на България.

"Очакваме футболист от чужбина, но щом се появи свободен български играч на пазара, ние веднага реагирахме и го привлякохме", заяви Ивайло Петков пред клубния сайт на Арда.

Бившият футболист Георги Сърмов става главен скаут на клуба. Той се присъединява към треньорския щаб на Александър Тунчев и ще отговаря, както за разузнаване на противниците, така и ще наблюдава футболисти за селекцията на Арда.

"Благодаря на ръководството и на спортния директор Ивайло Петков за предоставената ми възможност. Надявам се да съм от полза, както на старши треньора, така и на отбора", сподели Георги Сърмов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?