Локо напред в Лига Европа с победа в Подгорица ВИДЕО

Локомотив Пловдив продължи във втория предварителен кръг на Лига Европа след трудна победа с 1:0 над черногорския Искра. Черно-белите стигнаха до успеха след точно реализирана дузпа от капитана Димитър Илиев четвърт час преди края. Двата отбора направиха мъжка битка на тежкия терен в Подгорица, а пловдивчани надделяха благодарение на по-големия турнирен опит. За домакините това бе първи официален мач в евротурнирите.

Гостите започнаха двубоя с по-голямо самочуствие, но постепенно домакините се окопитиха и в края на полувремето уникално спасавяне на вратарят Мартин Луков предотврати сигурен гол. Преди това Диниш Алмейда в 34-ата минута от три метра с глава не успя да открие за Локо.

Далеч по-интересно бе второто полувреме. Първата възможност бе в 55-ата минута, когато бе и най-хубавата атака за черно-белите. Салинас намери Цветанов по крилото, а той прати топката в дъгата пред пеналта, където Димитър Илиев стреля силно, но кълбото се отби в тялото на защитник и излезе в корнер.

Изненадващо Искра вдигна оборотите и стигна до две чисти положения, които по чудо не доведоха до гол във вратата на Луков. Първо Петрович от 3 метра на празна врата не уцели рамката. Малко след това Луков с вещина парира удар, при който топката летеше в горния му ляв ъгъл.

Влезлият на смята Кристиан Илич в 75-ата минута се втурна в пеналта, а Малашевич глупаво посегна и го събори. Реферът Бодар мигновено свирна дузпа, но не изгони черногореца с втори жълт картон. Капитанът Димитър Илиев с премерен удар в долния десен ъгъл донесе голямата радост за Локо.

В оставащото време до края домакините пробваха натиск, но не стигнаха дори до удар към вратата на Луков.


КРАЙ НА МАЧА

90 + 1 - Димитър Илиев не уцели вратата от удобна позиция.
90 - Трета смяна в Локо. Николай Николаев влезе вместо Умарбаев.
78 - Алмейда с глава не успя да удвои.
75 - ГОООЛ! Димитър Илиев реализира дузпа и откри за Локо. Малашевич повали в пеналта Илич и реферът Бодар посочи бялата точка.
73 - Смяна в Локо. Георги Минчев влиза на мястото на Аралица.
70 - Нов шанс за домакините. Силен шут на Аджович бе спасен от Луков.
69 - Локо се спаси от гол във вратата на Луков с голям късмет. Петрович от 3 метра на празна врата прати топката над рамката.
65 - Смяна в Локо. Кристиан Илич влезе на мястото на Салинас.
55 - Страхотна атака на Локо. Салинас намери Цветанов по крилото, а той по земя прати топката в дъгата пред пеналта, където Димитър Илиев стреля от движение, но топката рикошира в тялото на защитник и излезе в корнер.
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

45 + 1 - Мартин Луков спаси Локо от сигурен гол. Йованович стреля от 25 метра, топката се отби от Масоеро и полетя към долния десен ъгъл. Луков обаче успя да избие топката в корнер. След корнера домакините поискаха дузпа, но реферът Герго Бодар не им я даде.
34 - Първо чисто положение за Локо в мача. Умарбаев намери непокрит в пеналта Диниш Алмейда, но от 3 метра той стреля в аут с глава.
8 - Димитър Илиев намери в пеналта Бирсент Карагарен, но след паса му Аралица се замота.
1 - НАЧАЛО НА МАЧА
ФК ИСКРА: Кордич, Малешевич, Дринчич, Кумбурович, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Петрович;

 
ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев;


Стадион: Градски, Подгорица
Съдия: Герго Богар (Унгария)

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
БОТЕВЪист

БОТЕВЪист

27.08.2020 | 23:17

Честито на съгражданите от Пловдив

Отговори
9 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?