Следвайте ни

Локо и Динамо (Москва) се побратимиха с уникален празник

Ветераните на Локомотив и Динамо (Москва) сътвриха страхотен празник с приятелски мач, завършил 3:3 пред около 700 души на Лаута. Побратимяването между двата клуба се затвърди и на банкета в ресторант край Пловдив, където главният инициатор на събитието - Христо Крушарски бе трогнат с портрет и биография на легендата на московчани Лев Яшин. Вратар №1 в света за всички времена е патрон на клуба на ветераните на руския гранд. Преди 35 години самият Яшин дойде в Пловдив, за да засвидетелства уважение към Христо Бонев за прощалния му мач. Зума пък преди това бе играл на бенефиса на легендарния страж, известен в целия свят като Човекът-паяк-

Старт на мача дадоха легендите Валерий Юрин, Христо Бонев и Гочо Василев.

Локомотив поведе с гол от съблекалнята на Георги Иванов. Това бе първи гол за Гонзо с черно-бялата фланелка след 22 години.

„Черно-белите“ удвоиха своята преднина чрез Георги Мечечиев. Динамо намали на 2:1, преди Краси Димитров с красив гол да направи 3:1. Гостите стигнаха до равенството 3:3, като последното попадение падна от дузпа.

Гол на Локомотив пък беше отменен от ВАР. Съдията Атанас Узунов „изгледа“ на телевизор „ветеран“ една от спорните ситуации и се увери, че има засада при гола.

Жълт картон пък получи един от асистентите на главния рефер, който „забрави“ да си вдигне флага за засада. Треньорът на Локомотив Ганчо Пеев също беше декориран в жълто заради „реплики“ към съдията.

Срещата завърши с много подаръци, а за обща снимка застанаха ветераните на Локомотив и Динамо, както и редица легенди на „черно-белите“ от няколко поколения. На терена до Христо Бонев излязоха Христо Колев, Николай Курбанов, Георги Фиданов, Красимир Димитров, Велко Христев, Иван Маринов (Чушката), Роберт Петров, Любомир Корадов, Георги Димитров (Каубоя), Александър Тунчев, Кирил Котев, Васко Камбуров, Георги Недевски.
След това приятелските отбори отидоха на трето полувреме в изискан ресторант, където отново показаха супер класа.

 

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?