Ливърпул взе Суперкупата след драма с дузпи

УЕФА се изложи с неуспешен експеримент с рефери жени

Ливърпул спечели Суперкупата на Европа с драматична победа след изпълнение на дузпи над Челси. В редовното време и продълженията мачът завърши 2:2. Тами Абрахам изпусна решителната пета дузпа за сините, докато червените от града на Бийтълс вкараха и при петте удара от бялата точка.

Успехът дойде в Истанбул, където през 2005 г. мърсисайдци вдигнаха купата в Шампионската лига след незабравимия обрат срещу "Милан".

Мениджърът на сините Франк Лампард за трети път пропусна възможността да вдигне купата, след като имаше два неуспешни опита като футболист.

Мачът влезе в историята като първия мъжки двубой от най-високо ниво под шапката на УЕФА, ръководен от жена. Съдия беше Стефани Фрапар с помощнички Мануела Николози и Мишел О'Нийл. Експериментът бе откровено неуспешен, а някои отсъждания на мадам Фрапар бяха откровено глупави. Колежките й Николози и О Нийл пък бяха направо комични с байряците.

Европейският клубен шампион започна по-дейно мача и до 15-ата минута държеше повече топката и атакуваше по-често. Още в началото червените поискаха дузпа за игра с ръка на футболист на съперника след задна ножица на Мане, но Фрапар прецени, че нарушение няма.


В 16-ата минута Мохамд Салах беше изведен вдясно и стреля, но Кепа Арисабалага спаси.


Постепенно "Челси" заигра по-добре и до почивката притисна "Ливърпул". В 22-ата минута Педро Родригес изскочи вляво в наказателното поле след двойно подаване и стреля силно, но улучи гредата.


 Силни моменти имаше Кристиян Пулишич, който привлече вниманието с представянето си. В 36-ата минута той изведе Жиру вляво и французинът преодоля Адриан. Пет по-късно Пулишич вкара красив гол, но беше отсъдена засада.


На почивката Клоп направи промяна и пусна Роберто Фирмино. Още в първите секунди след влизането си бразилецът се възползва от грешка в защитата на "Челси", като пред вратата се пребори за топката и пусна към Мане, който на празна врата вкара. Малко след това Фабиньо стреля силно, но топката мина встрани.

Арисабалага попадна в центъра на вниманието в 75-ата минута, когато най-напред спаси удар на Салах, а след това след добавката на Върджил ван Дайк изби в гредата. По-късно Мейсън Маунт вкара за "Челси", но беше отсъдена засада.


"Ливърпул" поведе в петата минута от продължението след добро взаимодействие между Фирмино и Мане. Бразилецът получи вляво и пусна в наказателното поле към съотборника си, който насочи топката много добре във вратата.


Фрапар измисли дузпа за "Челси" в 101-ата минута за нарушение на Адриан, което го нямаше и пишман реферката дори не му показа жълт картон. Жоржиньо изпълни точно и изравни.

Атаките продължиха до края на мача, като Адриан се справи с още удари на футболисти на съперника. Резултатът се запази и последва изпълнение на дузпи. Първите девет удара бяха точни, но накрая Ейбрахам сгреши.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Батко

Батко

15.08.2019 | 05:28

Марица, какви са тия сексистки коментари за съдийките жени. Що не се наебете в офиса, а!

Отговори
0 3
Тези съдийки

Тези съдийки

15.08.2019 | 01:19

Знаеха ли защо са там ?!?!

Отговори
4 0
Густоооо !

Густоооо !

15.08.2019 | 01:15

Велик Ливърпул !!!

Отговори
5 0
Манчестър

Манчестър

15.08.2019 | 01:11

Защо толкова съкратена е информацията за мача? Искаме подробности отвътре.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?