Ливърпул сгази Уотфорд, Челси се вдигна с бой над Тотнъм ВИДЕО

Фалшива дузпа спаси победа на Ман Сити над Уест Хем

Лидерът в Английската Висша лига Ливърпул разкова с 5:0 като домакин Уотфорд в междинния 28-ми кръг на шампионата.  "Мърсисайдци" отбелязаха бързи два гола през първата част, които решиха всичко. Още с първия си удар по посока на Бен Фостър червените откриха, след като Садио Мане получи перфектно центриране отдясно и с глава прониза "пчелите" за 1:0. 

В 20-та минута отново крилото на Ливърпул бе точен по изключително ефектен начин, след като получи топката в наказателното поле и с гръб към вратата насочи кълбото с пета в мрежата на гостите. 

След почивката Ливърпул продължи да е по-активният отбор и в 66-та минута Дивок Ориги оформи класическия аванс на своя тим. Клоп и компания обаче нямаха намерение да свършват дотам и в 79-та Върджил Ван Дайк отбеляза с глава след центриране от статично положение, а само три минути по-късно вкара и втори гол в мача. 

На "Етихад Стейдиъм" Манчестър Сити се изправи срещу доста по-сериозна съпротива от своя съперник Уест Хям, но все пак стигна до минимална победа и ценни три точки в битката за титлата. 

"Гражданите" бяха абсолютни господари на терена през цялата среща, но защитата на "чуковете" и най-вече вратарят Лукаш Фабиански показаха страхотна дисциплина в своята половина. Само за първото полувреме Сити отправи над десет изстрела по посока на вратата на гостите, но най-опасните удари на Де Бройне и Риад Марез бяха спасени. 

През втората част Гуардиола направи две бързи смени, пускайки в играСтърлинг и Бернардо Силва, което веднага даде резултат и в 59-та минута Серхио Агуеро отбеляза ценното попадение за Сити. 

Така "гражданите" остават плътно залепени на само точка зад Ливърпул на върха в таблицата, като "мърсисайдци" имат 69, а момчетата на Гуардиола - 68.

В столицата Лондон пък се развиваше местно дерби между Челси и Тотнъм, което "сините" успяха да спечелят с 2:0. Срещата на "Стамфорд Бридж" не предложи кой знае колко интригуващи моменти, но момчетата на Маурицио Сари се оказаха една идея по-акуратни пред гола. 

Най-интересното тази вечер бе оставането на титулярния страж на Челси Кепа Аризабалага на резервната скамейка за сметка на втория вратар Уили Кабайеро, което със сигурност отново ще разпали слуховете за конфликт между младия испанец и Сари. 

Първото полувреме премина под по-добрата игра на Челси в откриващите 20 минути, но след това Тотнъм бе отборът, който задържаше повече топката. Въпреки това и двата състава не намериха път към вратата на противника. След почивката Челси отново показа повече острота в атаките си и в 57-та минута Педро бе изведен от Азпиликуета в наказателното поле, крилото излъга защитник в бяло до аут линията и с изстрел в близкия ъгъл прониза Лорис. 

Шест минути преди края пък Киърън Трипие си отбеляза злощастен автогол и това съкруши Тотнъм, които записаха втора поредна загуба в шампионата и титлата вече е мираж за тях, Челси пък се реваншира частично пред феновете си за загубения финал за Купата на Лигата от Сити и продължава битката си за заветното четвърто място.

На близо 14 километра по-южно от "Стамфорд Бридж" Кристъл Палас посрещна Манчестър Юнайтед на своя "Селхърст Парк" и загуби с 1:3."Червените дяволи" пристигнаха в Лондон разкъсани от множество контузии, което наложи на Оле Гунар Солскяер да започне от първата минута с резервите Скот Мактоминай, Диого Дало и Фред. 

Липсата на много титуляри обаче не попречи на Юнайтед да открие резултата след малко повече от половин час. Ромелу Лукаку получи топката малко след границата на наказателното поле и с хубав изстрел по земя отбеляза за 1:0. 

Само шест минути след почивката отново белгиецът бе точен за 2:0, след като Смолинг, а след това и Линдельоф игратха с глава след изпълнение на корнер и 9-ката на "червените дяволи" успя от воле да прати ефектно кълбото в горния ляв ъгъл на Гуайта. 

Малко след час игра лондончани върнаха едно попадение чрез Джоел Уорд, но то се оказа само почетно, след като в 83-та минута капитанът на гостите Ашли Йънг сложи точка на спора с трети гол с прекрасен изстрел от малък ъгъл. 

Така Юнайтед остава на петото място на точка зад четвъртия Арсенал, който малко по-рано надви Борнемут с категоричното 5:1. 

Всички резултати от мачовете във Висшата лига тази вечер:

Арсенал - Борнемут 5:1
Саутхемтън - Фулъм 2:0
Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 1:3
Челси - Тотнъм 2:0
Ливърпул - Уотфорд 5:0
Манчестър Сити - Уест Хям 1:0

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?