Ливърпул пречупи Лийдс с две дузпи в голов трилър ВИДЕО

Арсенал и Кристъл Палас с отличен старт в Премиършип ВИДЕО

Ливърпул започна защитата  на титлата си в Премиър лийг с много труден, но зрелищен успех с 4:3 срещу шампиона на Чемпиъншип Лийдс. Отборът, който се завърна в елита след 16-годишно отсъствие, на три пъти изравняваше резултата на "Анфийлд", но в крайна сметка си тръгна с празни ръце. Големият герой за домакините бе Мохамед Салах (4'-д, 33', 88'-д), който записа хеттрик, като два от головете му бяха от дузпи. Вирджил ван Дайк (20) също се разписа за шампионите. Джак Харисън (12'), Патрик Бамфорд (30') и Милош Клих (66') отбелязаха попаденията за храбрия отбор на Марсело Биелса.

Арсенал и Кристъл Палас стартираха с победи в новата кампания на Премиършип. Топчиите надиграха категорично с 3:0 новака Фулъм като гост в откриващия мач от шампионата. Александре Лаказет (9'), Габриел (49') и Пиер-Емерик Обамеянг (57') се разписаха в лондонското дерби, играно на "Крейвън Kотидж". Освен от победата, мениджърът на "топчиите" Микел Артета трябва да е доволен и от новите си попълнения, след като Габриел се разписа, а Вилиан направи две асистенции, имаше роля при първия гол и веднъж удари гредата. Така Арсенал затвърди положителната тенденция от последните шест седмици, в които спечели ФА Къп, "Къмюнити шийлд" и записа успешен старт в Премиър лийг. Отборът на Фулъм, който се завърна в елита след само един сезон в Чемпиъншип, пък не успя по никакъв начин да се противопостави на лондонския си съперник.

Другият лондонски тим Кристъл Палас успя да пречупи с ранен гол коравия отбор на Саутхемптън с 1:0. Улфред Заха се разписа в 13-ата минута, в 82-ата пропусна дузпа. Кайл Уокър-Питърс си заработи изгонване в 51-ата минута и това улесни домакините.

Нюкасъл победи Уест Хем като гост в двубой от 1-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха на "свраките" реализираха Калъм Уилсън и Джефри Хендрик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?