64

Ливърпул непрекъснато страда в Неапол, но това 1:4 е истинска катастрофа

Основното представяне на втората вечер от Шампионска лига: Наполи разби Ливърпул с 4:1, отбелязвайки три гола през първото полувреме. Но дори и това не отразява цялата катастрофа, която се случва в отбраната на мърсисайдци.

Наполи имаше 7 чисти положения за гол през първото полувреме

• Първият гол падна още в петата минута, когато Пьотр Зелински реализира дузпа. Но до този момент Наполи стреля два пъти извън наказателното поле.

До 16-ата минута неаполитанците си изкараха и втора дузпа, но Алисон отрази удара на Виктор Осимен. Ливърпул не се съживи - и след 15 минути даже Наполи отбеляза втори гол, а в края на първото полувреме Хвича направи концерт по фланга и подаде към Джовани Симеоне на празна врата за 3:0.

Четвъртия гол домакините добавиха веднага след почивката. Да, 4:0 до 47-ата минута.

• Наполи имаше 7 (!) чисти положения за гол през първото полувреме (по изчисления на Opta). За сравнение - Ливърпул и Борнемут в мача, който завършиха 9:0, имаха само 6.

• Наполи стреляше по-често (18:15), дриблираше повече (9 успеха на един), давайки топката на противника (39% в притежание на наполитанците) и корнерите (3:12) на противника си.

Това е втората загуба на Клоп с три гола с Ливърпул в Шампионската лига.

• Ливърпул постоянно страда в Неапол, допускайки повече всеки път: 0:0 през 2010 г., 0:1 през 2018 г., 0:2 през 2020 г. и 1:4 в сряда.

• Наполи имаше много силен старт този сезон, с 4 победи в 6 мача (и 2 равенства), три големи последователни победи - преди сряда завърши 5:2 срещу Верона и 4:1 срещу Монца.

• Ливърпул имаше най-лошия си старт под ръководството на Клоп със само 2 победи в 7 мача (плюс 3 равенства и 2 загуби).

• Клоп не губи много често, като загуби два пъти (в официални мачове) с Ливърпул с пет гола разлика, 2:7 от Астън Вила и 0:5 от Ман Сити. С "Майнц" също имаше такова поражение, и то още два пъти - с разлика от четири гола.

• Но в Шампионската лига това е повторение на най-лошия рекорд на Клоп: с Ливърпул той загуби с 0:3 само от Барселона на полуфиналите през 2019 г. (за да стигне до 4:0 в реванша), но с Борусия 0:3 се случи три пъти (с Марсилия през 2011 г., с Реал Мадрид през 2014 г. и Ювентус през 2016 г.).

• Нещо повече, отборът на Клоп допусна четири гола в Шампионската лига едва за втори път. Първият случай беше в Италия - на полуфинала с Рома през 2018 г., но тогава мърсисайдци дойдоха на Рим с 5:2 в първия мач.

Явно настройките на мърсисайдци са изключени.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?