Следвайте ни

Ликвидираха легендарен клуб

Един от емблематичните футболни клубове в България е пред ликвидация. Агония на ПСФК Черноморец, продължила година наред, приключи! Дружеството, натрупало многомилионни дългове, вече е обявено в несъстоятелност. Решението на Окръжен съд-Бургас е взето преди пет дни, а в клуба влиза синдик Илка Петкова от Стара Загора. Офисът на дамата се намира в гр. Стара Загора, в хотелски комплекс Верея, офис 306. Тя влиза в АД-то веднага. Наложен е и запор върху цялото имущество на футболния клуб.

В момента единственият читав актив в дружеството е спортен комплекс „Черноморец“. Той е разположен върху площ от 140 декара и се намира на по-малко от 1 километър от идеалния център на Бургас.

Дълговете на ПСФК Черноморец са в размер на над 30 милиона лева, а капиталът на дружеството е отрицателен. Състоянието на клуба е много тежко.

Синдик Илка Петкова трябва да предложи оздравителен план. Ако той не бъде приет, започва разпродажба на активите.

В момента част от комплекса се стопанисва от ФК Черноморец 1919. Клубът има договор за наем на централния терен и две тренировъчни игрища, който е предплатен за 3 години напред. На този етап клубът остава на стадиона, като там ще се провеждат официалните срещи, както и спортно-тренировъчният процес.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (1)

Един Българин

10.07.2019 | 22:22
0 1

Ликвидаторът естествено е адвокат Илка Иванова Петкова,толкова млади български мъже погуби,та един спортен клуб ли няма!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?