Левски заплашен с изваждане от А група и отнемане на точки

Много неприятности очакват ФКС Левски, след като ситуацията мажоритарния собственик на клуба Васил Божков напусна страна, а върху бизнеса му се нахвърлиха почти всички държавни институции.

 Конкретно, до петък, 31 януари, "сините" имат срок да погасят дълг към мениджърска агенция, която чрез ФИФА изиска парите си.

Сумата не е стряскаща - по-малка от 100 000 евро, но към момента има неяснота кой ще я покрие. БФС глоби Левски още миналата седмица с 2000 лв. и прати предупредително писмо, че до края на месеца е срокът за плащане.

Ако не се случи, от актива на отбора автоматично се отнемат 3 точки. И влиза в сила срок до 14 февруари, в който сумата трябва да се плати. Предполага се, че няма да се допусне чак такъв провал, но при неизпълнение на задължението, Левски трябва да бъде изваден от Първа професионална лига - това гласи изискването на ФИФА.

Положението около това задължение вероятно някак ще бъде закърпено, защото то не е колосално. Едва ли клуб, който годишно "гълта" около 22-24 милиона лева на собствениците си и плаща заплати от по 30 000 евро на някои от звездите си, ще допусне да бъде санкциониран заради такъв дълг.

Всичко това са хипотези, защото не е ясна позицията на Божков и официалния собственик Георги Попов и дали те ще продължат да издържат клуба. Неофициалните информации сочат в обратната посока.

А и при изчистване на това задължение, остават въпросите за следващите належащи такива. Както призна изпълнителният директор Павел Колев пред в. "Дневник", ако в началото на февруари не постъпят пари (към 2 милиона лева), не е ясно как ще се плащат те.

Заплатите само на първия отбор не са по-малко от 400 000 лева месечно, а с възнаграждения на служители и други ежемесечни разходи, сумата е в пъти по-голяма.

Левски трябва да поработи и върху задължения или споразумения за просрочване на такива, които да приложи към документите си за лицензиране. Срокът там е 31 март, но работата вече върви и липсата на свежи пари в касата е проблем.

Вероятно клубът ще е принуден да направи трансфер на поне един свой играч преди затварянето на трансферния прозорец в петък, за да покрие поне най-належащите разходи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Левскар В кръвта

Левскар В кръвта

31.01.2020 | 15:17

Всичко е платено.престанете да изпълнявате поръчки на домуза и пеевски.и двамата.се бият кои да вземе Левски.

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?