61

Левски стигна само до 0:0 с Враца в мач с две пропуснати дузпи

Левски успя да стигне само до 0:0 срещу Ботев Враца в последния мач от 15-ия кръг на Ефбет лига. Двата отбора пропуснаха по една дузпа, а вратарят на гостите Красимир Костов отчая съперника с няколко страхотни намеси.

Противно на логиката, двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ започна по-добре за гостите, които първи отправиха точен удар към една от двете врати, когато Дориан Бабунски предизвика спасяване на капитана на домакините Николай Михайлов. Скоро след това Иван Горанов фаулира в наказателното поле Юлиян Ненов и врачани получиха правото да изпълнят единадесетметров наказателен удар, който обаче бе изпуснат от Бабунски.

Постепенно „сините“ започнаха да натискат съперника, но последователно Здравко Димитров и Борислав Цонев не успяха да преодолеят стража на Ботев Костов. Най-чистото положение за Левски през първата част се откри пред Билал Бари, който от непосредствена близост направи сериозен пропуск, пращайки топката над вратата. В края на откриващото полувреме, „сините“ загубиха Георги Миланов, който напусна принудително терена поради контузия.

След почивката топката кацна върху напречната греда на Михайлов след опит за центриране на Ненов. Впоследствие на терена имаше само един отбор на терена и това бе този на водения от Станимир Стоилов тим. Домакините вдигнаха темпото и скоро Костов трябваше да се проявява при удар на Андриан Краев. Левски също стигна до право да изпълни дузпа в 72-та минута за нарушение на Диего Фераресо срещу Марин Петков.

Зад топката застана Борислав Цонев, който обаче, подобно на Бабунски през първата част, не успя да преодолее Костов. До края на мача отново той, както и брат му Радослав, който при един от изстрелите предизвика намеса на стража на Ботев в гредата, не успяха да превземат крепостта на врачани и да сломят вездесъщия под рамката Костов.

Така, Левски допусна грешна стъпка у дома и не успя да победи Ботев Враца и във втория мач от началото на сезона, след като по-рано загуби от съперника с 0:2 на „Христо Ботев“ в северозападния град. „Сините“ са осми в класирането с 18 точки, на три от шестия Берое, докато Ботев е предпоследен с 12 пункта. В следващия кръг врачани приемат Царско село, докато Левски гостува на Арда.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?