1553

Левски пред фалит! Шолак се отказа от сделката

Тежките дни за Левски не само продължават, но фалитът май се задава. Драган Шолак, собственик на "Юнайтед груп", официално обяви, че сделката за придобиване на "сините" е пропаднала. Причината за това все още не е ясна, но поставя 26-кратният шампион на България в много тежка позиция.

Офицалната позиция:

"Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно. 

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех.

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес".

Драган Шолак

Основател и председател на Надзорния съвет на United Group

Водещ инвеститор в Sport Republic", гласи изявлението.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
смях

смях

13.02.2023 | 13:54

айде сега пак ще търсят от феновете пари тия измекиари! Дават заплати по 15-20к+ ама реване голямо фалиииит фалиииит ах вие смешници!

Отговори
11 1
Говеда и пак говеда.....

Говеда и пак говеда.....

13.02.2023 | 13:07

Никой не ще говеда евроидиоти.....

Отговори
15 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?