61

Левски елиминира ПАОК с 1:1 на Тумба в Солун

ЦСКА продължи в Лига Европа след 3:0 над Гьорче Петров

Отборът на Левски се класира за третия кръг на Лигата на конференциите, след като направи равенство 1:1 в реванша с ПАОК и отстрани гръцкия си съперник с общ резултат 3:1. След като преди седмица "сините" надиграха и победиха с 2:0 именития си съперник, считан за категоричен фаворит в двубоя, тази вечер играчите на Станимир Стоилов направиха нов отличен мач и заслужено продължават напред.

От самото начало на двубоя, игран пред около 15 хиляди фенове на стадион "Тумба" в Солун, "сините" стояха добре на терена и не позволяваха на съперника да създава положения пред Николай Михайлов, като в същото време изглеждаха опасни на контраатака. Българският тим се възползва от груба грешка на съперника в 25-та минута, когато Роналдо пресече пас назад на съперников футболист, преодоля вратаря на ПАОК Доминик Котарски и откри резултата.

Домакините бяха тотално неутрализирани през първото полувреме, но 10 минути след почивката успяха да изравнят, след като Тиаго Данташ се възползва от бавно излизане на Михайлов и прати топката във вратата на Левски. Това не се отрази на играта на гостите, които продължиха да бъдат солидни в защита, а в 72-та минута ПАОК остана с човек по-малко след втори жълт картон на Дъглас Аугусто. След по-малко от 10 минути домакините вече бяха само с девет души на терена след два бързи картона за Виейриня, а до края играчите на Левски не допуснаха изненада и стигнаха до престижен успех.

По този начин Левски се класира за следващия кръг на Лига на конференциите, където ще срещне малтийския Хамрун Спартанс или Вележ от Босна и Херцеговина.

ЦСКА надигра Македония Гьорче Петров с убедителното 4:0 у дома в мач-реванш от втори предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Пред погледа на бившия нападател на „червените“ и кандидат за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който бе специален гост на „Армейския следобед“ преди срещата, възпитаниците на Саша Илич постигнаха закономерна победа срещу по-непретенциозния си съперник, който не успяха да победят в първия мач, завършил при нулево равенство.

На стадион „Българска армия“ в столицата „армейците“ започнаха по-активно, но трудно достигаха до опасности пред вратата на северномакедонците. Все пак, ЦСКА поведе в резултата след около половин час игра, когато капитанът Юрген Матей се разписа след асистенция на Маурисио Гарсес. По този начин завърши и първата част.

След почивката „червените“ се развихриха и отбелязаха още три безответни попадения в мрежата на обезверения тим на Македония ГП. Първо, Лазар Туфегджич намери в коридор Георги Йомов, който с външен фалц преодоля стража на гостите Християн Стевковски. В 78-та минута Туфегджич оформи класиката от близка дистанция след удар в напречната греда, а в края резервата Дюкенс Назон реализира дебютния си гол с екипа на столичния гранд.

Така ЦСКА продължи към трети квалификационен кръг на надпреварата, където чака победителя от двойката Сейнт Патрик‘с Атлетик и Мура. За Илич и компания предстои домакинство на Берое в края на седмицата, преди първия двубой с ирландци или словенци на 4 август, като „червените“ са домакини. Реваншът е седмица по-късно. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?