Леле, вратар спаси дузпа на Левандовски след 6 години

Невероятно събитие се случи в Бундеслигата в петък вечерта - някой спаси дузпа на Робърт Левандовски. Героят е вратарят на Херта Берлин Руне Ярстейн. В 10-ата минута той самият по непредпазливост препъна Лерой Сане в наказателното поле, а след това спаси удара на полския нападател от бялата точка.

Защо събитието е невероятно? Защото Левандовски перфектно изпълнява дузпи. Ето някои факти за способността на Робърт даие от  11-метровата точка:

• Левандовски има 58 дузпи през цялата си кариера. Поредица от реализирани удари от точката стигна до 17 - през януари 2019 г. полякът пропусна в мача със Щутгарт, но тогава не ставаше въпрос за вратаря - топката мина встрани.

• Робърт има 6 пропуска, но нападателят на Байерн е отбелязал или е пропуснал сам през последните няколко години (това се е случило само 2 пъти).

• Ярстейн стана четвъртият вратар, който отразява удара на Левандовски. Преди него го сториха:

Адам Федеричи (австралийски национален отбор) - през септември 2010 г .;

Мануел Нойер (Байерн) - през май 2013 г .;

Даниел Мазух (Мюнстер) - в Купата на Германия през август 2014 г.

След провала в мача с Мюнстер вратарите не спасяват дузпа от Левандовски 46 пъти поред - вратарите рядко дори предполагат посоката на удара. И всичко това, защото Робърт е разработил своя собствена убийствена техника на удряне от точката.

Работата е в това, че Робърт дълго време отделя на засилката и секунда преди удара поглежда вратаря - той по правило вече започва да се движи в ъгъла на удара. Тогава Левандовски удря в обратния.

Единственият шанс на вратаря е да изчака до последно. Но в този случай е почти невъзможно да извадите силния удар на Левандовски от ъгъла. Ярстейн избра тази тактика, след което протегна ръка към десния ъгъл и спаси. Може би и снеговалежът помогна - ударът на поляка не бе супер силен и норвежкият вратар успя да отрази.

И да, Ярстейн е първият вратар, който спаси дузпа на Левандовски с новата техника.
Освен 11-метровия, норвежецът спаси още 4 удара към вратата си, но това не беше достатъчно дори за равенство - в 21-ата минута гол на Кингсли Коман донесе победата на Байерн с 1:0.

Вярно, Нойер също трябваше да работи усилено за това - той спаси 7 удара от играчите на Херта, а в последната минута дори той не се намеси, а Матеус Куня просто прецака опасен момент за Херта, пропускайки целта на празна врата.

За капак, играчите на Байерн спаха снощи в самолета

Играчите на Байерн (Мюнхен) прекараха една нощ в самолета, след като властите не дадоха разрешение на самолета им да излети за Световното клубно първенство в Катар.

Във вчерашната вечер баварците гостуваха на Херта в Берлин в среща от 20-ия кръг на Бундеслигата (1:0 в полза на шампионите), която бе преместена от предварителния час 20:30 за 20:00, за да може играчите на Ханзи Флик веднага след това да се отправят към летището и да хванат нощен полет към Доха преди да настъпи забраната за нощни полети (от полунощ до пет сутринта).

 
В крайна сметка обаче този план не бе осъществен, тъй като минути преди самолета да отлети, той получи отказ от властите. Така играчите трябваше да прекарат една нощ в самолета, за да се стигне до развръзка над седем часа и половина по-късно от планираното, когато точно в 6:52 машината потегли. Тогава обаче се получи ново усложнение и се оказа, че трябва да се направи нова спирка. Така в крайна сметка Байерн потегли официално към Катар едва в 8:45 тази сутрин, повече от 12 часа по-късно от предвиденото.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?