Следвайте ни

Легенди на Левски поискаха 100 милиона заем от държавата

viber icon

Легенди на Левски предприеха много екстравагантен ход за спасяване на любимия им клуб. Те са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, чрез което го уведомяват за своя план за избавягване на наближаващия фалит. Той включва сините да вземат кредит от 100 млн. лева, който да бъде изплащан в следващите 20 години с две години гратисен период, съобщава БНТ.

За тази цел днес трима от големите футболисти от 70-те и 80-те години - Кирил Ивков, Емил Велев и Георги Цветков, са се срещнали с бившия собственик на сините адвокат Тодор Батков, за да получат правна консултация.

Ветераните вече са входирали писмо до премиера от 29 януари. Планът включва да се учредят няколко камари на привържениците, в които да бъдат привлечени ветерани, бизнесмени, политици и други запалянковци, които да плащат различен по размер членски внос. Освен това ще се търсят и спонсори.

Инициативата е различна от тази на Наско Сираков, който вчера поиска акциите на клуба.

В тази връзка един от участниците в разговор с Батков - Георги Манев заяви следното: “Господин Божков и неговият господин Попов трябва да прехвърлят на читав човек акциите на Левски, за да може да го има този клуб. Единственият начин Левски да излезе на чисто, да плаща и да формира печалба, е акциите да отидат в привържениците. Но не с пластмасови кутии да се обикаля, да се събират пари и да не се знае в кой джоб отиват.”

Също така Манев изрази съмнение, че Васил Божков ще джироса акциите на Наско Сираков. “Г-н Сираков е бил уникален футболист, но се съмнявам, че г-н Божков ще му джироса акциите.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Менгеле

19.05.2020 | 05:18

Много глави изтрещяха от тая Корона.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?