Лайпциг си намери майстора в Германия

Отборът на РБ Лайпциг претърпя тежко поражение при визитата си на Вердер Бремен в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата. Новакът в елита падна с 0:3, като по този начин борбата за местата, даващи право на участие в Европа стана още по-завързана.

Лидерът Байерн Мюнхен ще има възможността да увеличи преднината си на върха на цели 13 точки, ако утре „баварците“ победят при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах.

След победата на Борусия Дортмунд вчера над Инглощад, разликата между „жълто-черните“ и втория РБ Лайпциг е вече само три точки.

Тимът на Вердер, който заема място в долната половина на таблицата, показа впечатляващ футбол и съвсем заслужено стигна до успеха по безапелационен начин.

Резултатът на стадион „Везерщадион“ бе открит в 34-ата минута от Златко Юнузович. Полузащитникът на Вердер реализира с далечен фалцов шут, пращайки топката покрай десния страничен стълб на вратата.

През втората част домакините реализираха нови два безответни гола. Първо Флориан Грилиш се разписа след заучено изпълнение на пряк свободен удар в 59-ата минута, а крайното 3:0 бе оформено в последната минута след прекрасна контраатака. В голмайстор за домакините се превърна Кайнц.

В същото време Хофенхайм излъга с минималното 1:0 тима на Байер Леверкузен и така дръпна с пет точки на Херта Берлин, чийто тим пък загуби с 2:4 от Кьолн.

Ето и всички резултати от кръга до този момент:

Борусия Д – Инглощад 1:0
Кьолн – Херта 4:2
Хофенхайм – Байер 1:0
Вердер – РБ Лайпциг 3:0
Волфсбург – Дармщад 1:0
По-късно днес е двубоя Айнтрахт – Франкфурт.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?