Кървав бой между фенове на ЦСКА и украинци, червените отпаднаха след 0:1

Реваншът между Зоря (Луганск) и ЦСКА не мина без ексцесии, въпреки сериозните мерки, които са предприети в Украйна. Червените отпаднаха след загуба с 0:1 на реванша при скандално съдийство. Голът вкара Назари Рисун в 90-ата минута, след като беше изведен сам срещу Черниаускас, като първоначално Албентоса изчисти удара от гол линията, но при добавката нямаше грешка. През първото полувреме реферът не отсъди чиста дузпа за армейците, а в ответната контра Иван Турицов бе изгонен с втори жълт картон.

При придвижването към стадион "Славутич Арена" обаче се е стигнало до спречкване между фенове на ЦСКА и украинци. В заведение, намиращо се в близост до съоръжението, на което се провежда мача, е имало бой. Пострадали са трима цесекари.  

Агитката на ЦСКА, към която се включили и фенове на ЦСКА (Киев), е била атакувана от местни ултраси - на Металург (Запорожие). Големият брой полицейски служители бързо са охладили страстите и са предотвратили още по-голямо сбиване. 

Информацията от МВР:

"Не е допуснато ескалиране на напрежение между български и украински футболни фенове в Украйна, където се играе срещата между ЦСКА и Зоря (Луганс). Преди началото на мача, с намесата на украинските власти и подкрепа от командировани за мача български полицейски служители, е предотвратен конфликт между привърженици на двата тима, като трима от българските фенове са леко пострадали. След това цялата се е насочила към стадиона, за да присъства на срещата", информираха от МВР.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

15.08.2019 | 22:11

Какво искате от държава, отломка от бившия СССР

Отговори
4 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?