Крушарски се зарече: Никога няма да играем на стадион "Христо Ботев"

Босът на Локо прикани феновете на Ботев да дадат по 1000 лева за Колежа

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви категорично, че неговият тим никога няма да играе на стадион "Христо Ботев". Както е известно, преди седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата ще отпусне пари за довършване на рушащото се съоръжение край Бирената. "Нашият Локомотив никога няма да отиде да играе на стадиона на Ботев, дори и той да е общински. Трябва да се обединим около това държавата да оправи Градския стадион, ​каза Крушарски и отправи интересно предложение към феновете на Ботев.

"Нека тези момчета да извадят по хиляда лева, да съберат 100 хиляди лева или 1 милион лева и да кажат - ето, ние влагаме 1 милион лева в стадиона, това ще ни е за бъдещи посещения на мачове“, заяви 63-годишният бизнесмен.

В историята си Локомотив е играл домакинските мачове на стадион "Христо Ботев". Целият пролетен полусезон през 1980 г. черно-белите приемат противниците си в комплекса край Бирената. Това се налага от основния ремонт на Градския стадион, който тогава носи името "Девети септември". Стига се дори до парадокса дербито през март същата година железничарите да са домакини на канарчетата на техния терен. Двубоят завършва без победител 0:0. "Колежа" обаче не носи късмет на железничарите и в същото първенство те изпадат.
През шампионския сезон 2004 г. Локо играе един мач край Бирената заради рухналата северозападна трибуна и побеждава Родопа с 2:0.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?