Следвайте ни

Крушарски на първия си юбилей в Локо: Направихме много, хубавото предстои!

viber icon

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски празнува днес първи юбилей на поста. Точно преди 5 години той получи официално мажоритарния пакет акции в клуба от своя предшественик Николай Неделчев и д-р Борис Джурджев като представители на Сдружение за Локомотив Пловдив. Преди това в продължение на два месеца той бе само спонсор.

За времето, в което ръководи черно-белите Крушарски стана шефът с най-много отличия в клубната история. Железничарите спечелиха два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата на страната.

- Вярна ли е поговорката, че апетитът идва с яденето, а футболният й еквивалент е след две Купи и Суперкупа, е ред на шампионската титла?

- Нека да не поставяме коня пред каруцата. Ние в Локомотив преди всичко работим, а резултатите идват като плод на работата. Когато поемах клуба, аз казах, че имам петгодишна програма. Захванах се почти от нулата и вижте, че резултатите дойдоха. 

- Мечтаете ли за шампионска титла?

- Човек без мечти какво е? За да се осъществят обаче, трябва здрава работа.

- Имало ли е случай, когато сте си тананикали на Лаута песента на Богдана Карадочева "Ти си моята любима грешка"?

- Предпочитам само думата любима (смее се). Имало е тежки моменти, не отричам. Със сигурност ще има и занапред, но Локомотив е голяма общност и с усилията на всички ще вървим напред. Направихме много, но хубавото тепърва предстои.

- Освен за титла, за какво друго мечтаете начело на Локомотив?

- Предпочитам да съм прагматичен и да не използвам толкова силна дума като мечтая. Искам с екипа ми да създадем такава организация, че Локомотив да се самоиздържа. С първия отбор постигнахме успехи. Наред е и школата да ме зарадва като произведе качествени попълнения. Като направим базата, ще вдигна изискванията и към академията. Резултатите няма да закъснеят. И най-големите неверници вече се убедиха, че не си хвърлям думите на вятъра.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (4)

Bruno Akrapović

Bruno Akrapović

04.11.2020 | 20:41

Naši fanovi su gospodari Plovdiva

Отговори
4 0
само Локо Пд

само Локо Пд

04.11.2020 | 19:40

догодина вдигнеш шампионската купа на Лаута

Отговори
7 1
само Локо Пд

само Локо Пд

04.11.2020 | 19:38

още отличия ще има да си жив и здрав бате Ицо с любия ни клуб Локомотив Пловдив

Отговори
6 1
Бай Иван

Бай Иван

04.11.2020 | 17:54

Голям Христо Крушарски. Индианците може да се снимат на Гомнежа с 3те купи хаххахах

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?