Следвайте ни

Крушарски: Мениджърите са по-опасни от коронавируса

viber icon

Пандемията "Мениджъри" е по-опасна от коронавируса за футбола ни, категоричен бе президентът на Локомотив Пловдив на пресконференция в Пресклуб "България". На нея босът обсъди амбициите и целите пред отбора за следващия сезон.

"Мениджърите само мътят главата на момчетата. Криптовалути им дават. После се чудим защо е бил горе, а после е паднал долу. Той го лъже и му взима от заплатата. Интерес към наши играчи има всеки ден. Постоянно се обаждат разни лешояди. Виждате какво става със Славия. В нашия клуб сме забранили думата мениджър. Мениджър на юношите ни са клуба. Голяма част от нашите са без мениджъри, дори и Умарбаев", разказва Крушарски. 

"Конкретно нямаме обаче нито една оферта още за нито един футболист. С мениджъри ние не преговаряме. Преговаряме директно с футболистите. Мениджър на всички ще е клубът. Ние ще заложим на селекция от български футболисти, които искат да играят и да се доказват. Не да използват рекламната агенция Локомотив и да забравят за какво са дошли.

Аз го казах в прав текст - попитах треньора дали има разговори с Марселиньо. Не сме от максималистите, имаме таван на заплатите. Не може една заплата на един футболист да е 30 пъти над една заплата на обикновен работник. Футболистът има 10, 15 години да си изкара парите. Трябва да направят като Гонзо - да отидат във Франция и да си изкараш парите. В България аз не виждам кой ще извади пари да даде 50 хиляди лева заплата. Ако е под 15 хиляди евро разговор въобще няма. Трябва да се борят, да ги види някой да дойде да ги вземе. Това е истината", заяви Крушарски.

"В Локомотив надграждаме и това е показателно. За догодина нашия план е ясен - стъпка нагоре. Да надграждаме и да вървим към по-високи успехи. Сега гледаме към европейските турнири и това ще е показателно за работата, която сме свършили тази година. Три кръга напред да стигнем и да си изпълним целта.

За шампионска титла - има една песен "Не е всичко е пари". Действително обаче трябват малко повече. Няма да пазаруваме на едро от супермаркета. Без сериозни попълнения. Имаме цел, но тя не е на всяка цена. Знам къде ни ми е мястото. Няма да се оставим да сме последен вагон. Това трябва да е ясно. Не се отказваме и не се предаваме. Има отпускане след Купата, то е очевадно. Ще се стегнем за тези два мача и трябва да ги вземем.

Два отбора са ни дразнители - ЦСКА и Левски. И Лудогорец, но тях ги надиграваме няколко пъти. Видяхме нашия втори ешелон срещу техния първи. Пак ще кажа за шампионската титла - трябва да имаме 22 човека на еднакво ниво. За това обаче ще трябва бюджет два или три пъти по-голям. ЦСКА и Левски са ни в кърпа вързани, така че няма какво да говорим", разсъждава върху състоянието на футбола у нас Христо Крушарски .

"Коронавиус можем да хванем и сега. Правихме последния тест след ЦСКА. Нека се направят тестовете, да изчакаме да излязат резултатите и тогава ще видим. Да не бързаме, да не всяваме паника. Аз вчера си направих, всички са направили тестове", завърши тирадата си босът на Локомотив Пловдив.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?