Следвайте ни

Крушарски: Целта пред Локо е титлата

viber icon

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски обяви пред "Марица", че на утрешното общо събрание на акционерите няма да има прехвърляне на дялове. Събранието е обявено за 13 часа на Лаута, на него ще бъде избран нов съвет на директорите и изпълнителен директор. От утре клубът ще се управлява оперативно от литовецът Лауринас Розгис.

Директорският борд ще бъде намален до трима души, а новият човек в него е бизнесменът Здравко Владимиров Иванов, който е основен акционер Кредит Респект, където е съуправител с Лауринас Розгис. Местата си запазват Христо Крушарски и Радко Врагов, а отпадат спортният директор Георги Иванов и Венко Рахатлиев. 

"Локомотив има светло бъдеще. От първият ден, когато поех клуба казах, че не искам да управлявам сам, а да имам партньор. Търся човек, с когото да продължим напред. Никога не съм казвал, че съм онбашията на Локомотив.

Все още сме в разговори с бъдещите партньори. Те ще дават 50/50 за издръжката на отбора, малко ще увеличим бюджета и ще вдигнем целите. Те утре влизат в управата на Локомотив Пловдив. Имената им са отдавна обявени в публичния регистър", заяви Крушарски. 

"Засега всичко е въпрос на представяне в европейския турнир и първия мач с Лудогороц. След това ще решим. Ако ииа сериозни оферти. Всеки човек иска да изкара малко повече пари в края на кариерата си. След като той получи добра оферта, а ние получим пари, всичко ще е окей", каза босът на Локо относно капитана на тима Димитър Илиев. 

Нашата цел е не само да се покажем, а и да се докажем. Целта ни е влизане в групите на Лигата на конференциите. Човек трябва да има цел, за да може да я постигне.

В първенството целта ни е шампионска титла. За работата никога не съм се шегувал. Като казах, че искам да сме втори, втори станахме ли. Като казах, че искам Купите, взехме ги", каза още Крушарски.

"Локомотив ще започне да се самоиздържа. Локо ще започне да си изкарва парите. Аз миналата година съм намалил моите финанси към клуба почти наполовина. Вървим към нулево равенство. Взел – дал. За мен това не е илюзия.

Ще имаме два отбора във В група. Старшата на Локомотив ще е в Югоизточната, а Рилски спортист в Югозападната. Там ще играят футболисти до 23 години, за да се подготвят кадри за нагоре", каза още Крушарски.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майтапчия

Майтапчия

14.07.2021 | 22:43

Не съм разбрал до сега спортен клуб да се самоиздържа. Това е нещо като дървено желязо. Дано пък успее. Тогава о за Гинес може да кандидатства.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?