Следвайте ни

Край на сагата "Свиленов'': От Чико обясниха защо няма да обжалват

viber icon

От ръководството на ФК Чико-Бунара съобщиха, че няма да обжалват по съответния надлежен ред решението на Спортно-техническата комисия при ОС на БФС, касаещо служебната загуба с 0-3 от Брацигово.  

"След проведени телефонни разговори с хора от БФС в централата, в София се оказа, че има

двупосочно тълкуване на случая с "Валери Свиленов".

Те признаха, че това е пропуск в нормативната уредба на съюза, който още на следващия Изпълком ще трябва да се прецезира.

В единия текст се посочва, че Свиленов е наказан като треньор и трябва да изтърпи наказанието като такъв. В друг обаче се забранява да участва, докато е наказан в срещи, администрирани от БФС.", коментира шефът на Чико Йордан Михайлов.

"При първичното картотекиране на състезателите в началото на сезона, се попълва един списък на футболистите, с които те автоматично стават членове на БФС.

ФК Ботев(Ихтиман) и ФК Чико - Бунара са два различни клуба и лишаването на футболиста от състезателни права е нарушаване на неговите лични такива.

Редът беше да обжалваме и стигнем в крайна сметка извън компетенциите на БФС - Административния съд, с оглед на тези факти, защото там нещата тръгваха в друга посока - най-общо казано - законът не може да е двупосочен. В случая е въпрос на тълкуване. Аз обещах, че оставям така нещата, защото, ако обжалвах за човекът, който ми каза, че Валери Свиленов е правоспособен, най-вероятно щеше да има административни последствия за него.", заяви Михайлов, слагайки точка на казуса и сагата "Валери Свиленов".

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай