64

Кръстаич: Целта ми е да изградя отбор за 10 години напред

Българското първенство прилича на сръбското, обяви селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич в интервю пред БНТ. Ето какво още сподели сръбският спец, който изгледа повечето от мачовете в първите 3 кръга:

„Разликата е, че в Сърбия 2-3 тима се борят за титлата. Тук ми прави впечатление, че 3-4 отбора се борят за първото място. Още нещо, което ми прави впечатление е, че доста клубове залагат на чужденци. Това не е добре за нас, защото трудно може да извлечем играчи за националния отбор. Да, в течение съм на ситуацията с Михайлов и Бербатов. Михайлов бе капитан, топ футболист. Бербатов също беше класен футболист. Той все още е много млад и тепърва ще получи шанс за изява. С Борислав Михайлов работим много добре. В Сърбия винаги съм подкрепял треньорите, които са били начело на националния отбор“, каза Кръстаич.

„Със сигурност, когато става въпрос за треньори, решенията се вземат от президентите на клубове и шефовете на федерации. Съгласен съм, че положението на националния отбор на България не е добро, но ще направим всичко възможно да го подобрим. Що се отнася до мен и моят щаб 1-2 мача няма да бъдат достатъчни, за да подобрим всичко, което искаме. Вярваме, че БФС ще ни даде възможност да изложим нашите идеи. Не само за националния отбор сега, а и за бъдещето му в перспектива. Със сигурност и на по-големи отбори се е случвало да не участват на големи първенства. Във вашия случай е от Европейското първенство през 2004 година. Нормално е да очакват да очакват от нас още следващата година да се класираме. От първостепенно значение обаче е, да си запазим мястото в Лигата на нациите. Мачовете през септември и октомври трябва да ни помогнат да изградим гръбнака. Ще играем с Кипър приятелски мач като гост. За 20 ноември имаме 2-3 варианта, които обсъждаме. Уверявам ви, че когато сме тук или в Сърбия аз и моя щаб гледаме всички възможни играчи, които могат да попаднат в националния отбор“, допълни Кръстаич.

„България винаги е имала звезди. Сега няма. Една звезда не прави отбора. Тимът е създаден от сбор от играчи. Имаме опитни състезатели, които играят в България, а някои в чужбина. Има и млади таланти. Тези играчи са бъдещето. Опитните трябва да им помагат. Искам мотивирани футболисти, патриоти, които искат и копнеят да са част от този отбор. При мен всички започват от нулата, дори тези, които не са получавали възможност. Качествените са добре дошли. Трябва да създадем добра атмосфера и футболистите да се чувстват горди, че са част от националния отбор. За 8 мача 7 вратари е страшно много. Бях изненадан, когато го разбрах. Трябва един гръбнак на 70-80% и 15-20% състезатели за определени срещи. Не може за опитните, които да предават класата на младите. Моята цел е не само да класираме отбора, а и да гледаме напред и да има отбор за 10 години напред. България трябва да се върне там, където ѝ e мястото. Моята работа е да давам най-доброто от себе си. Бил съм част от група футболисти, които си мислят, че треньорът ще си тръгне бързо. Бил съм и от тази страна. Всичко е важно, но най-важното е да сме задружни. Аз не съм диктатор. Искам да има дисциплина, но и атмосферата е много важна. Гарантирам, че в следващите мачове ще дадем най-доброто от себе си. Нашата цел е да останем в Лигата на нациите“, завърши селекционерът на националния отбор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

07.08.2022 | 16:25

БГ ФУТБОЛЪТ го съсипа БОБИ МИХАЙЛОВ перуката

Отговори
3 0
Бербатов

Бербатов

07.08.2022 | 15:50

Подсигурявай редовно на невероятния Боби Михайлов от твоята ракия, защото в противен случай ако, е трезвен и 10 дни няма да те изтърпи.

Отговори
3 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?