Край! Лудогорец потегли към девета титла на България

Лудогорец приключи участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига още в първи кръг на квалификациите. "Орлите" отстъпиха с 2:3 на реванша с унгарския шампион Ференцварош и с общ резултат 3:5 отпадат от най-комерсиалния европейски турнир.

Загубата обаче не означава край на европейското участие на "зелените", тъй като те ще продължат в Лига Европа, където ще срещнат исландския Валур (Рейкявик). Днешният им съперник пък ще играе с малтийския Валета в следващия кръг на Шампионската лига.

Иначе в днешния двубой за гостите се разписаха Харатин (17'), Шкварка (20') и Нгуен (49'), а за разградчани отбелязаха Терзиев (24') и Хейщер (69' - автогол).

Сред титулярите за шампиона на България се завърна Марселиньо, а Ренан замени Пламен Илиев под рамката на вратата. Сред резервите остана Абел Анисе, който отново бе на линия за Стойчо Стоев след много силното представяне с Мадагаскар в Купата на Африка.

Двубоят започна с леко домакинско преимущество на Лудогорец, но то не доведе до нещо сериозно пред вратата на гостите.

Още с първата си по-сериозна ситуация Ференцварош взе преднина в двубоя. Харатин вкара с глава в мрежата на Ренан, след като получи страхотен пас от корнер.

"Орлите" отговориха мигновено след гола и само късметът спаси гостите от изравняване. Марселиньо изпълни много прецизен пряк свободен удар, при който топката се отби в гредата.

Само минутка по-късно обаче се случи най-лошото и гостите поведоха с 2:0. Шкварка отбеляза след хубав от Зубков.

Лудогорец намери сили да се върне в двубоя 3 минути по-късно, след като Терзиев заби топката с глава в мрежата на гостите след корнер.

Няколко минути по-късно събитията на терена продължиха да са все толкова интригуващи и "орлите" получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Швиерчок, изпълнявайки "Паненка", която обаче не заблуди стража Дибус, който я изби в корнер.

До края на първата част нищо по-интересно не се случи на терена.

Второто полувреме започна ужасяващо за родния тим и той допусна трети гол. Нгуен получи на тъча, напредна и с изстрел, който рикошира, отбеляза за 3:1.

Този гол не сломи духа на разградчани и те продължиха да атакуват съперника. 

Техните усилия се отблагодариха в 69-ата минута, когато Чибота напредна и центрира, а Хейщер си заби автогол, намалявайки на 2:3.

Последваха нови силни минути за "зелените", но гол така и не падаше.

В 82-ата минута Моци влезе опасно срещу съперник и бе изгонен с директен червен картон. 

До края на срещата нищо по-интересно не се случи и крайното 2:3 се запази. 

Така през следващата седмица Лудогорец ще играе с исландския Валур във втори кръг на Лига Европа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
фен

фен

17.07.2019 | 22:35

Така е - като нема футбол играем футбол на малки вратички или пишем дълги описания по вестниците, от които всеки истински любител на спорта се вкисва.

Отговори
5 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?