64

КПБП с неудобни въпроси след дербито на "Лаута"

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив излезе с позиция след дербито на "Лаута"  Ето какво пишат "жълто-черните" :

В последните дни се нагледахме на декларации и се наслушахме на обвинения към феновете на Ботев Пловдив.

Странно как никой не посмя да покаже истината. А тя е много простичка - в 4-та минута на мача (видно от клипа) привържениците на домакините запалват факла и непредизвикано я хвърлят към гостуващия сектор, който все още е полупразен, заради "перфектната организация", поради която бултрасите бяха допуснати на трибуните доста минути след първия съдийски сигнал.

Последва залп с камъни към феновете на Ботев, като толкова едри камъни очевидно са внесени умишлено на стадиона - кой и защо го е допуснал си отговорете сами.

Всъщност от страна на домакините по време на целия мач бяха хвърляни факли, ракети и камъни, но странно защо никой не говори за тях.

Силно се надяваме, че домакинските призиви за наказание на виновните са искрени и те ще санкционират въпросните си привърженици. Противното означава само едно - чиста проба лицемерие!!!

Същото лицемерие, каквото показва и пловдивската полиция в PR опитите си за търсене на виновници. Всеки разумен човек осъзнава, че само няколко метра разстояние между две враждуващи агитки е предпоставка за ексцесии.

Защо отстъпихте пред домакинските претенции и не затворихте по-голяма част от сектора?

Защо не арестувахте лицата, внесли откритата от вас на стадиона пиротехника? Или ви беше приоритет недопускането в гостуващия сектор на знамена за веене и бутилки с вода - все особено опасни предмети!?

Това са безспорните факти около събитията на дербито - внушенията, манипулациите и лъжите оставяме на едни други, които си подмениха дори историята, за да "в крак с модата"!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Стоян Тонев

Стоян Тонев

06.09.2022 | 07:08

Удобна притча, скалъпена дни след мача, но тя не дава отговор на много въпроси. Например: как бяха внесени факлите и бомбичките, които феновете на Ботевъ хвърляха от първата до последната минута; как така полицаите, които бяха на една ръка разстояние не арестуваха още на стадиона никой от тях...? Подобни прояви не са единични случаи и може да се обобщи, че са станали обичайно поведение на част от жълтите привърженици.

Отговори
7 3
Драган

Драган

06.09.2022 | 13:34

Няма нищо скалъпено това е действителноса.Понеже сте леки жени и последваха декларации рев сълзи сополи от ръководство и най вече от смешника журналист неспиращ да бълва глупости.При тази обстановка със стадионите така ще бъде .Да се надяваме че следващите мачове ще са при друга по добра атмосфера.

Отговори
0 3

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?