Следвайте ни

Косоварите към Саутгейт и Ко: Братя, не сме като българите

Славата на английските борци срещу расизма и скандалите по време на европейската квалификация между България и Англия (0:6) стават причина все повече европеийски държави да сервилничат при среща с поданиците на Кралицата. Нищо, че там расисткитеу скандали във футбола са почти ежедневие.

"Трите лъва" гостуват днес на Косово в последен мач от груповата фаза, а домакините от Прищина побързаха да покажа и обяснят, че това няма как да се случи при тях.

Английските футболисти бяха посрещнати като царе в Косово. По балконите имаше транспаранти, а по площадите винили с надписи: "Добре дошли, братя!" 

Президентът на косовския футбол още преди дни обяви, че англичаните няма какво да се притесняват, тъй като Косово не се слави с репутацията на Черна гора и България.

В Косово са готови вече и за еветуален мач със Щатите

„Това е наистина много топло посрещане. Мисля, че този мач е истински празник за Косово. Жалко, че не успяха да се класират за финалите. За играчите на Косово няма никакво напрежение в момента и съм сигурен, че ще направят силно представяне. Те имат възможността да направят исторически резултат и съм сигурен, че ще ни посрещнат по брилянтен начин”, сподели селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?