Следвайте ни

Коронавирус прати български рефер на Арсенал - Мьолде

viber icon

За един сватба, за друг брадва. Тази стара българска максима проработи в полза на най-добрия български тъч рефер Мартин Маргаритов. Пловдивчанинът получи изненадващ наряд за авторитетен мач в Лига Европа. Асистент-съдията ще помага на турския главен арбитър Халил Мелер на двубоя Арсенал – Мьолде в Лондон.
По принцип Маргаритов е първи асистент в бригадата на Георги Кабаков. В случая обаче реферът трябва да покрие турската бригада, тъй като един от асистентите на Мелер е дал положителна проба за коронавирус. На база по-специфичната обстановка с COVID-19 Съдийската комисия на УЕФА прави нарядите не само с рефери, които да бъдат назначавани за мачовете, а и с такива, които трябва да са в изчакващ режим с готовност да тръгнат към даден мач и да сменят някой свой колега.

Именно това е причината българинът да свири с турска бригада в Лига Европа. За разлика от формацията с Кабаков утре Маргаритов ще бъде втори помощник сна Халил Мелер.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?