61
Следвайте ни

Корейска фирма стана партньор на Локо

viber icon

Локомотив Пловдив е подписал договор за сътрудничество с южнокорейската компания Fitogether Inc. От там предоставиха на черно-белите специална система за електронно проследяване на състезателите от последно поколение. Логото на кампанията стои на единия ръкав на екипите.

С техниката се следят в реално време различни показатели, като пулс по време на упражненията, експлозивна сила, пробягана дистанция и др. Данните анализират детайлно след всички тренировки, официални и приятелски мачове. Системата ОhCoach, която се ползва с GPS устройствата, е сертифицирана от FIFA. Fitogether Inc. се развива изключително бързо, има подписани договори с над 150 клуба от 30 държави, като в 4 страни дори е официален доставчик на данни за местните първенства.

"Радостни сме от това партньорство с Fitogether. На нас треньорите информацията, която добиваме от устройствата, е изключително полезна. До момента най-добри показатели дава Конър Руан", сподели наставникът на Локо Александър Тунчев.

"След всяка тренировка разглеждаме показателите от устройствата с треньорите. След това дискутираме какво още можем да правим в заниманията", допълни вратарят Лукас Рейдър, който с брилянтно спасяване в добавеното време на мача срещу Локо (Сф) спаси победата с 2:1.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Добре

Добре

23.11.2021 | 18:25

НО... Чуждите инвеститори ще дават пари и ще искат бързи резултати. Никой от тях не иска да развива наши таланти. Отбор ще има - тип делиорманци - екзотични и "евтинки" /специалисти по плажен футбол/. И вече е крайно време БФС да сложи норматив - до двама или трима чужденци на терена. Иначе ще чакаме още дълги години пак някое американско лято....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?