Следвайте ни

Кольо Мастиката ревна срещу съдийството в Коматево

Старши треньорът на Царско село Никола Спасов се презастрахова преди днешното гостуване на Ботев. Известният с прозвището Кольо Мастиката специалист изрази опасенията си от съдийството.

Рефер на двубоя е управителят на столичния ресторант "Качамак" Георги Иванов. „С Ботев се играе трудно, особено в Коматево. Като сложиш и фактора съдийство. Там, в Коматево, всички свирят със страх и нещата се усложняват. Публиката и тя е на метър, два от скамейките, неприятно е много, но какво да се прави. Това е положението, ще се борим. Надявам се да играем с нужната мотивация, на върха на своите възможности. Друго не ни остава. Дано да вземем точки“, изрази надежда Спасов.

Относно факта, че срещу Левски Веселин Минев игра като ляво крило той каза: „Такъв бе тактическия план, защото бековете на Левски са много активни. Ботев също има добри футболисти, които могат да те изненадат. Аз ги познавам. Да се надявам, че ще ни подценят и ще си тръгнем с актив“. Почти сигурно Веселин Минев ще се върне на левия бек за мача в Пловдив.

Аут обаче е брат му Йордан, който също е бивш играч на канарчетата. „Имаме своите кадрови проблеми. Йордан Минев още не е готов за игра. Евертон Диаш е с контузия в коляното и отпада, а трайно аут е Андерсон“, добави Спасов.

Коматево не носи особен късмет на Царете. През май миналата година те загубиха там баража за Първа лига срещу Дунав Русе. Въпреки, че Царско село е дебютант в елита двата тима имат един мач по между си. През есента на 2017-а, на стадион „Славия“, Ботев би съперника с 4:3 след продължения в осминафинал за купата, която впоследствие спечели.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?