Кольо Мастиката отказал да поеме Ботев

Старши треньорът на Царско село Никола Спасов е отказал предложение да поеме Ботев. Наскоро човек от ръководството на канарчетата се е свързал със специалиста. Той обаче е бил категоричен, че вече е дал дума на собственика на Царско село Стойне Манолов, като наскоро подписа нов контракт.
Както е известно, босът на жълто-черните Георги Самуилов обяви на 29 май, че клубът се разделя с наставника Николай Киров-Белия. Малко след това е бил потърсен и Спасов. Очаква се днес своя отговор да даде сръбският специалист Радован Чурчич. Сред част от ръководството на канарчетата обаче имало съмнения към Чурчич, тъй като единственият клубен отбор, който е водил в досегашната си кариера е този на баща му - Явор (Иваница). Чурчич преговаря с канарчетата в четвъртък.
Вероятността да приеме не е малка, но засега двете страни не могат да стигнат до разбирателство относно възнаграждението му. В Тайланд, където е работил за последно, е получавал доста повече от това, което предлагат в Коматево. В Ботев имат и пожарен вариант със селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров, който и близък до влиятелни политици от управляващата партия.
Николай Киров обаче продължава да е треньор на Ботев, поне по документи. Прекратяването на договорите - на неговия и помощниците му, още не е факт. Устно всичко е уточнено, от Ботев обаче не са поканили освободените да подпишат документите за раздялата. Така днес Белия и екипът му ще се явят на работните си места. За да се прекратят договорите им, от клуба трябва да им платят по 3 заплати. Киров и екипът му имаха действащ контракт до лятото на 2020 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Какво значи

Какво значи

03.06.2019 | 17:14

Да уволниш един доказано добър треньор и сега да търсиш този и онзи ?!?! Нямам думи,язък за БОТЕВ !!!

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?