64

Колежа ми е като "Олд Трафорд", panta rhei...

Panta rhei, panta chorei (Всичко тече и нищо не остава) твърди гръцкият философ Хераклит. Авторът на този афоризъм твърдо е вярвал, че светът е динамичен и всичко се развива. 

Задавали ли сте си въпроса какво има предвид, когато казва: ”Не можете да влезете в една и съща река два пъти”? 

Помните, навярно народната приказка, в кoято малкото момиче вярва на препоръката на баба си и трябва да изчака жълтата вода. 

Тук в акция влиза Хераклит - ако вече си влязъл веднъж в реката, вторият път в същата река няма да е същото, защото тя се е оттекла. Хераклит е вярвал, че реалността, част от която сме и ние, e в постоянно движение.

Далеч съм от идеализирането на миналото, затова ви казвам, че Хераклит бърка. Защо ли? Защото не е виждал стадион "Христо Ботев" след дъжд.

След втория дъжд покривът тече както и след първия. Всичко тече и не се променя при дъжд, това е положението. 

Колежа ми е Венеция, брат! Така би възкликнал синът ми, ако види видеото, което ви показвам. 

Тече си покрива при дъжд и това е. И тук обяснението, че паркираните автомобили са виновни за напукването на асфалта и течовете по трибуните на новия стадион, някак се изпразва от съдържание.

Дано проблемите с покрива се разрешат преди концерта на Горан Брегович и мачовете на България от Лигата на нациите през есента, че да не се изложим пред чужденците.

Panta rhei, panta chorei, но крайно време е да спре да тече. Иначе, Пловдив ми е Венеция, Колежа ми е "Олд Трафорд", а Ботев ми е Ман Юн. Вятър работа!

Аман от тези дъждове, не само на абитуриентските, но и на стадиона посегнаха.

Иде ти направо да снимаш кавър на Силвия Кацарова: "Топъл дъжд, чакан дъжд, плиснал в миг и panta rhei...

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 7 оценки
4/5 от 7 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?