64

Кметът Здравко Димитров: И феновете на Ботев да помогнат за строителството на Колежа

Аз лично ще се включа, ако има сериозна благотворителна кампания. Можем да вземем пример от запалянковците на Левски, които събраха 7 милиона в помощ на клуба си

Всички поправки на проекта за стадион „Христо Ботев“ вече са входирани в Община Пловдив, която още днес ги предава на изпълнителя на реконструкцията на съоръжението в електронен вариант, а до края на седмицата - и на хартиен носител. Това стана ясно на традиционната седмична оперативка между кмета Здравко Димитров, заместника му Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов, ръководителя на проекта от страна на Община Пловдив инж. Атанас Чилингиров и представители на фирмата-изпълнител. На оперативката бяха поканени и представители на феновете, но никой от тях не се яви, тъй като те са отправили покана за среща в четвъртък, 22 септември, от 18,30 часа.

„Съжалявам, че никой от феновете не присъства днес, защото щяха да получат отговор на всички въпроси, които задават. Едва ли в четвъртък ще има нови неща, които да им съобщим на желаната от тях среща.

След като строителят остойности всички нови позиции в проектите, ще има отговор и на най-важния за привържениците въпрос – колко ще е точната цена на стадиона. Мога от сега да ги уверя, че Община Пловдив ще използва всички възможности да осигури средства за довършването на съоръжението – и като търсим пари от държавата, и като банков заем, а не изключвам и от клуба да поискат да се включат в довършването на стадиона и ние сме готови на разговори под каква форма ще стане това. Възможно е и феновете да се включат, както примерно колегите им от Левски, които събраха 7 милиона лева в помощ на своя тим. Аз също бих участвал в подобно начинание. Да не забравяме, че Община Пловдив трябва да се грижи за десетки други неща, имаме нужда от още детски градини, училища, лечебни заведения и инфраструктура, за които се дават средства от бюджета“, коментира на срещата кметът Димитров.

Неговият заместник Пламен Райчев поясни, че до края на тази седмица главният архитект на Пловдив ще издаде заповед за допълване на разрешението за строеж, която влиза в сила след 14 дни.

„Дотогава строителят се ангажира да представи в общината с протокол пълни количествено-стойностни сметки на всички настъпили изменения по проекта, необходими за завършване на стадиона. След това Община Пловдив трябва да одобри тези изчисления и ще подпишем анекс. Междувременно копие от предадените проекти ще бъде изпратено още в началото на следващата седмица до лицензионната комисия на БФС, която ще се произнесе дали в окончателния си вид стадионът отговаря на условията за получаване на лиценз от категория 4 на УЕФА“, заяви Райчев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Папиханус

Папиханус

22.09.2022 | 14:46

Прост,нагъл неграмотен майненски истории

Отговори
1 0
гого

гого

22.09.2022 | 00:10

Само да попитам - до кога ще чакате от хората? Срам нямате ли ? В болниците - разруха и мухъл, за болни деца - помощи от хората, за кувиози - капачки, за наводнението - помощ от хората? До кога бе, цветари ? Освен кражбите и суджуците не ставате за нищо. И накрая един съвет - докато сте на власт си ушийте по един раиран костюм - бай Ставри ви чака заедно с ББ. Гешев няма да е вечен.

Отговори
4 0
Сийка

Сийка

21.09.2022 | 18:27

А стадиона до гребната - Кога?

Отговори
6 1
Стоян

Стоян

21.09.2022 | 18:25

Да пиша и аз! Колко милиона до тук се дадоха. Това поне трябва да се знае!

Отговори
12 0
Станчо

Станчо

21.09.2022 | 18:24

Стадиончето да става по бързо. Другото не е важно. И по малко да се заделя за чантаджиите.

Отговори
3 2
Бегай бе Зикоко Не те е срам

Бегай бе Зикоко Не те е срам

21.09.2022 | 16:33

Тоя стадион стана черна дупка в космоса ,като колодрума на маминия.Много хора станаха милионери от тоя стадион.Цялата работа ви е такава.Пловсивският октопод в действие.Гешев сладко си поспива щом зуладжиите са гербаджии

Отговори
20 3
Стойко

Стойко

21.09.2022 | 15:43

Я ги зарежете тези олегофрени да се оправят Колежа пълни глупости хората имат нужда от болници и училища

Отговори
19 4
Стоичков

Стоичков

22.09.2022 | 15:42

Защо се хващате на тези опорки,средства има и за спортни съоръжения и за социални нужди,но трябва и капацитет да се разпределят правилно.Когато се гледа келепира от комисионните от даден обект се стига и до ситуация,че средствата не стигат и се започва с едни "актуализации",анекси и обектите стават "златни",а контрол за харчовете никакъв. Такъв кметски мандат не сме имали,я завършат един два обекта от започнатите,я не. Тепърва започват с "разкопките" в града. "Да помогнат феновете за стадиона",за КОЙ стадион бе Зико,за общинския ли? После защо се настройвали гражданите един срещу друг,че това е способ на всички измислени политици в тая държава-разделяй и владей.

Отговори
1 0
хахаха

хахаха

21.09.2022 | 15:37

Зико: - Ако не изберете мен за кмет, стадиона няма да бъде построен. Пак Зико но като кмет: - Не ни интересува че са усвоени половината средства, ще вземем заем за построяването на стадиона, но защо не съберете няколко милиона и вие? Стадионът 1 ден след като Зико вече не е кмет - ами няма да е построен.

Отговори
18 1
питащ

питащ

21.09.2022 | 15:30

И недей да лъжеш,че всичко е документирано,а и ние помним!

Отговори
12 2
питащ

питащ

21.09.2022 | 15:29

я ни кажи,пъпи,защо не искаш да се угаси осветяването на гнусния паметник?

Отговори
9 7

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?