61
Следвайте ни

Кметът за Колежа: Виновен е архитектът, викаме го в четвъртък

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви кой според него е виновен за забавянето на строителството на стадион Христо Ботев. Димитров отговори на гневната декларация тази сутрин на жълто-черните фенове, които дадоха на градската управа срок до 15 януари да се вземат спешни мерки и заплашиха с избухване на гнева.
"Проведох разговор с фирмата изпълнител ПИМК, след като прочетох декларацията на привържениците на "Ботев". Вече няма какво да крия - проблемът е в архитекта. Категорично искам да кажа, че така няма как да продължим. Викаме го в четвъртък на среща в общината.

Цените се вдигат, а ние се бавим със строителството. Архитектът трябваше да ни даде проектите още през ноември, но нищо не е е предал в общината. Гласували сме му парите. Препроектирал трибуни, съблекални..., но ние нищо не сме видяли. На срещата в четвъртък ще присъства и изпълнителят. Така не можем да продължаваме. Илиан Филипов е прав- как да работи без проекти. Още в четвъртък този проблем трябва да се реши", заяви кметът.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Плоско обяснение

Плоско обяснение

21.12.2021 | 08:44

Когато се сключи договор, той е със задължения на ДВЕТЕ страни - и на възлагателя, и на изпълнителя. Съвсем различно е когато едната страна иска предсрочно нещо, което в случая го няма. Та за неизпълнение на сроковете ТРЯБВА да има санкции. За това - за забавянето не би следвало изпълнителя да получи предвидената по договор сума. От забавянето общината /градът, жителите/ също ще понесат загуби. И за това проектанта следва да понесе санкции, които би следвало да са предвидени в договора. Обикновено санкциите са за всеки просрочен ден до завършване на проекта. Но явно в общината няма хора, с необходимата квалификация и опит и всичко е на самотек. Но така е, когато начело имаме партийни калинки, свикнали да се бият в гърдите и освен кражби, нищо друго не ги вълнува. Това са кадрите МУ, които трябва да се премахнат веднъж завинаги - некадърни и крадливи. Впрочем, това са и възможностите на един баскетболист...- клонящи към нулата.

Отговори
5 1
Тени

Тени

21.12.2021 | 07:24

А досега какво чакате?

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?