64

Кметът: Стадион "Тодор Диев" няма да бъде засегнат от пробива

Стадион "Тодор Диев" няма да бъде засегнат от транспортните връзки покрай пробива под Централна гара, успокои феновете на Спартак кметът на Пловдив Костадин Димитров. Градоначалникът уточни, че стадионът трябва да бъде обгрижен и предстоят срещи с представителите на клуба.

Припомняме, че наскоро зам.-кметът по строителство инж. Тошо Пашов коментира идеята стадионът да бъде преместен на друго място, а теренът може да се използва за инфраструктура и други обществени цели, например парк.

Думите му бяха посрещнати на нож от феновете на кючукпарижани, които твърдят, че проблемът с комуникациите на пробива са проблеми на проектантите и не трябва да се жертва съоръжение-емблема за "Кючук Париж", за да се компенсират неуредиците и недомислиците на общинарите в последните 10-ина години.

Най-вероятното нещо, което ще стане е да се изготви нов ПУП за имота, като част от него се използва за връзки с пътната инфраструктура в “Южен и връзките с пробива под гарата и Южната тангента.

За отбелязване е, че сегашният шеф на Спартак Динко Миленчев започна ремонт на стадиона, но след това се отказа от концесията заради повишаването на цените.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?