102

Кметът: С Любо Пенев гоним последния влак за спасението, ВИДЕО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че се е разбрал с новия треньор на Хебър Любослав Пенев след две срещи разговори и му благодари, че се заема с тежкото предизвикателство да спаси тима от изпадане. 

Както "Марица" вече съобщи по-рано днес Любослав Пенев беше официално назначен за нов треньор на Хебър, а кметът на Пазарджик Тодор Попов представи бившия настваник на ЦСКА и ЦСКА 1948 на пресконференция в сградата на общината. Участие в брифинга взе и председателя на УС на клуба Елизар Спасов.

"Благодарим на Владо Манчев за работата, но считам, че като отговорни хора трябва да направим най-доброто и Хебър да остане в елитната група. Всички, най-вече публиката, го заслужава. Спортът е като политиката - трябват резултати. Ще печелим точки, когато играем добър футбол. Играчите да се раздават, да имат хъс и самочувствие. Това е причината, поради която искахме да променим нещо", обясни Тодор Попов.

"Защо Любослав Пенев? Защото считам, че той е единственият човек, който може да вдъхне искра у футболистите и да ни помогне да останем в елита. Заслужаваме го, защото сме клуб, в който няма финансови сътресения, няма и да има. Имаме една от най-добрите бази в България. Любо има всичките качества. Харесвам го, защото първо е мотиватор. Той притежава качеството да извлича от всеки футболист максимума. Той е лидер, разбира футбола. Всички отбори, които е водил, са играли грамотен футбол. В България не са чак толкова много добрите отбори, той е един от тях. Сърдечно му благодаря, че той прие това предизвикателство. Това е истинско предизвикателство. Трябва да имаш много важни атрибути, за да приемеш такова предизвикателство. Аз като кмет и цялата футболна общественост му благодарим, че прие. Гордея се, че Любо Пенев ще бъде треньор на отбора ни", каза още Попов.

"Имаме договорка до края на сезона, след това ще решим. Той ще го реши. С него се разбрахме в две срещи разговори. Никой няма да му се бърка, той има свободата. Защото когато са много началниците, знаем какво се случва", добави кметът на Пазарджик.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Reza Pahlavi

Reza Pahlavi

23.03.2023 | 15:07

Не знам какво ще гони чичовото , но докато не бъде изгонен кмета мънгал няма смисъл от нищо !

Отговори
1 0
Тошу

Тошу

21.03.2023 | 22:25

Г-н Попов, как виждаш Любо да иска от играчите си да не шутират срещу вратата на "Левски"? Или, до другия мач със сините Чичовото я е тук, в го няма? Или, пък Общината няма повече да е подведомствена на Пеевски?

Отговори
2 2
Левски 1914

Левски 1914

22.03.2023 | 06:35

А срещу МЕНТЕТО цска ТИРЕ София 2016 как ще играят?

Отговори
1 1

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?