Следвайте ни

Кметът: Гарантирам равно финансиране на Лаута и Колежа

viber icon

Кметът Здравко Димитров потвърди пред феновете на Локомотив, че Община Пловдив ще финансира и черно-белите със същата сума, която се отпуска за градския съперник Ботев. Днес той се срещна с представители на привърженици на Локомотив, като на срещата присъстваха още зам.-кметът по финанси Величко Родопски и зам.- кметът по строителство Пламен Райчев .

Привържениците поискаха Общината да финансира изработването на техническия проект за централната трибуна на стадион Локомотив, като сумата ще е равна на тази отпусната за препроектиране на стадиона на Ботев. Кметът се ангажира предложението за отпускане на средствата да бъде внесено на някое от следващите заседания на Общински съвет Пловдив, след като стане ясно колко ще струва изработването на проекта.

Зам.-кметът Пламен Райчев потвърди, че ще бъде изграден още един вход за стадиона в парк Лаута – от бул. „Цветан Лазаров“, но в момента там проблемът е, че трасето граничи с военен имот и тепърва трябва да се водят преговори с Министерството на отбраната.

Здравко Димитров обясни, че сума за седалки на стадион „Христо Ботев“ все още не е предвидена.

„Общината не е толкова богата, че да подари на някого закупените преди време над 18 хиляди седалки. Преговаряме с производител, който да изкупи наличните седалки, а ние да доплатим за такива, отговарящи на изискванията на стадион „Христо Ботев“. Едва след това ще има яснота каква сума ще бъде отпусната на двата клуба“, заяви на срещата градоначалникът.

При евентуално отпускане на допълнителни средства за двата клуба, черно-белите привърженици пожелаха Община Пловдив да помогне с част от тях за изграждане на терени на базата на детско-юношеската школа в ЖР „Тракия“, като по предварителни разчети ще са нужни около 2,5 милиона лева.
 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чичо

Чичо

21.08.2021 | 17:18

Наивници , нека Ботевъ получат парите , а вие ще чакате до припадък . Ами сега няма пари , скоро дадохме на Ботевъ , като събирем ще има и за вас и т . н . Парите веднага заедно на двата клуба , инък ще чакате ...вечно , обещанието не е като даването . Циганина обещал на свадбата на сина си двата вола с коката и забравил .

Отговори
0 0
Черню Жълтеников!

Черню Жълтеников!

20.08.2021 | 15:59

Хайде пак с чужда пита помен ще правим! Като на Чирпанска сватба са се събрали и питат ама сега ще даваме ли? Не бе сега ще обещаваме, я га давам кравата с телето! Нищо от тази свадба няма да излезе само си обещавате! То и мандата мина ама ние си говорим! Айде, пари нема действайте и на другите избори мислете!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?