64

Клоп разкритикува Челси за уволнението на Покетино

Клоп се срещна с фенове в M&S Bank Arena в Ливърпул. Един фен попита Юрген дали е получил достатъчно финансова подкрепа от собствениците на клуба.

В отговор треньорът разкритикува финансовата политика на лондонските клубове:

„Можете ли да си представите Ливърпул като клуб с неограничен бюджет? Представете си Килиан Мбапе да се премести тук. Представете си Белингам или Холанд да дойдат тук. Това не е нашият стил, просто не ни отива.
Спечелихме това, което спечелихме и го направихме по начина на Ливърпул. Имахме трудни разговори [с ръководството], но в същото време други клубове не са имали подобни ситуации.”

„Построихме две нови трибуни, нов тренировъчен терен, купихме обратно Мелууд (б.р. тренировъчната база на Ливърпул) – най-глупавата идея, която някога съм чувал, беше, че го продадохме изцяло. Собствениците правят това, което правят собствениците. Изненада! Собствениците искат да правят пари. Съжалявам, че ви казвам това. Това не означава, че правят пари всеки ден. Те инвестират и така работи целият свят.

Трябва да сме много щастливи, че имаме такива собственици, а не момчетата, които купиха лондонските клубове. С такова управление нямаше да издържа дори година в Ливърпул!

„Отлично развитие, но не достатъчно добро, уволнете го!“ Година по-късно отново: „Уволнете го.“

След това техните отбори най-накрая започват да играят футбол, хората смятат, че клубът се завръща, но след това ръководството все пак уволнява треньора.

Хората винаги смятат, че тревата е по-зелена в съседство, но ние имаме собственици, които наистина се чувстват отговорни за клуба и работят наистина усилено, за да го направят успешен. Чувствах се подкрепен. Направихме всичко възможно най-добре и съм доволен от това“, добави германецът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?